Opt tipuri de mlm-iști. Vezi care sunt categoriile cu șanse reale de succes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

NetworkRamin Mesgarlou, CEO al companiei canadiene Global Wealth Trade, a publicat o interesantă analiză a tipurilor de mlm-iști activi în industria vânzărilor directe. Informația este bazată pe experiența sa în domeniu, el însuși fiind distribuitor pentru 4 companii înainte de a începe Trade Global Wealth în 2005. Ramin este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanți lideri din vânzări directe din Canada și unul dintre trainerii cei mai de succes din industrie.

Cele 8 categorii de distribuitori MLM sunt după cum urmează:

1. Grupul Loto

Aceștia sunt membrii care vin la prezentările de afaceri și sunt seduși de expunere, cumpără un pachet de înscriere și apoi dispar. Uneori, aceste persoane intră în baza promisiunilor sponsorilor că vor construi pentru ei. Acești investitori nu au cumpărat o afacere pe care s-o crească, ei au cumpărat un bilet la loterie ca să vadă dacă numărul lor iese. Dacă este și cazul tău, nu ești profesionist în MLM și nu vei reuși în această industrie, așa că bucură-te de produsele cumpărate.

2. Grupul de Weekend

Această categorie este una interesantă. Acești oameni vin de obicei la prima lor întâlnire în costume de designer, arătând și vorbind cu încredere. Ei văd această profesie ca fiind una “ușoară” și nu simt nicio nevoie să se educe sau să participe la traininguri. Ei vin rapid cu o grămadă de oameni, uneori chiar generând câteva cecuri mari imediat. Câteva săptămâni sau luni mai târziu, atunci când nu văd duplicarea renunță, sau pur și simplu se mută la o altă companie și lasă în urmă multe victime. Acest grup vine în industrie cu atitudinea că au de gând să facă un milion, chiar dacă aceasta le va ocupa tot weekend-ul. Dacă acesta este cazul tău, nu vei face afacerea, bucură-te de produse!

3. Posesorii de sclavi

Acest grup este rar, dar există. Aceste persoane sunt investitorii care vin în afacere și se așteaptă ca linia superioară să le construiască o întreagă afacere pentru ei. Acest grup nu este mulțumit doar cu ajutorul și sprijinul pe care le primesc, ci se așteaptă ca linia superioară să creeze permanent bunăstare pentru ei. Acești oameni nu se sfiesc în a le cere sponsorilor și să plaseze una-două poziții bune în picioarele lor. Dacă acest lucru este valabil și pentru tine, IDEM 1&2.

4. Grup social

Acesta este un grup cu oameni prietenoși, drăguți și cuprind un procent mare din forța de muncă MLM. Motivul principal de implicare a lor în Network Marketing nu este banul. Le place să-și facă prieteni întâi, a face bani este secundar. Ei sunt, de asemenea, extrem de utili în planificarea evenimentului și coordonarea sa și se oferă voluntari de multe ori e nevoie să stea la masa de înregistrări sau pentru alte sarcini. Vin la fiecare întâlnire și training, dar nu aduc prospecți cu ei. Dacă aceasta este poziția ta, ești o parte importantă din echipă și ești foarte plăcut și respectat, dar nu vei ajunge la câștiguri financiare semnificative, astfel încât bucură-te de noii prieteni găsiți și de produse.

5. Grupul uneori

Acest grup este cel mai mare segment al forței de muncă din MLM. Ei se consideră Part-Time, dar nu sunt. Există o diferență clară între cei care lucrează cu jumătate de normă și cei care lucrează uneori. Ei își fac afacerea atunci când se poate și când au terminat celelalte angajamente ale lor de viață. Ei nu au un plan de acțiune precis, nici nu construiesc pe o bază consistentă. Acționează atunci când le este convenabil sau atunci când se ivește ocazia. Făcând o mini-prezentare în lift sau în hol nu înseamnă că arăți respect pentru afacerea ta. Dacă nu ai face asta cu slujba ta, atunci cu afacerea dvs., care este o excelentă opțiune de libertate financiară, cu atât mai mult nu ar trebui s-o faci.

6. Part Time

Cei care se află în acest grup, fac toate lucrurile corect și au o șansă reală de a ajunge la promisiunile financiare. O parte a acestui grup va ajunge într-una din categoriile următoare, “part-time serios” sau chiar “cu normă întreagă”. Cei din acest grup nu se grăbesc și sunt angajați în majoritatea principiilor de succes ale industriei. Există două puncte slabe cheie care separă acest grup de cele de succes:

  • Ei nu s-au angajat pentru a deveni antrenorii echipelor lor și se bazează numai pe sistemele companiei și pe linia superioară pentru a oferi tot sprijinul echipei lor
  • Ei nu au construit “plăcerea și încrederea” cu liderii lor cheie, în principal pentru că nu au petrecut mai mult timp de calitate cu liderii lor.

Dacă acesta lucru este valabil pentru tine, ești pe drumul cel bun, începe să găzduiești mai multe evenimente în casa ta. Obiectivul este de a transforma cât mai mulți din categoria “uneori” în “cea de part-time”.

7. Grupul Part time serios

Acesta este grupul select despre care auzi că “a trecut de la 0 la 10.000 dolari / lună în 12 luni”. Acestea sunt povești adevărate și fiecare companie le are, dar hai să ne uităm și la fapte. Poate că acest grup special este numit “part-time”, dar ei au de fapt, două angajamente: unul cu normă întreagă (locul lor de muncă sau o afacere, cu 40 de ore/săptămână), iar al doilea este afacerea lor MLM (cu 25 de ore pe săptămână).

Acest grup special este complet motivat în construirea afacerii MLM și înlocuirea  locului de muncă cu normă întreagă sau a afacerii tradiționale, cât mai curând posibil. Ei trăiesc,  respiră, dorm cu gândul la afacerea lor MLM și sunt ceea ce numim E&E (entuziaști și epuizați) până își ating țelurile financiare. Este nevoie de un mare angajament și  motivare pentru a se putea menține pe acest drum 12 – 18 luni, care nu e ușor, dar merită și marea majoritate a oamenilor din acest grup vor sfârși în cel cu normă întreagă, în maxim doi ani. Ei lucrează la afacere în mod constant în fiecare zi (ca sportivii profesioniști) și nu în salturi, folosesc toate instrumentele existente ale companiei și             eventual, creează instrumente de formare pentru a-și sprijini echipa. Singura excepție de  la acest grup este atunci când liderii de la alte companii MLM se mută și își aduc cu ei alți oameni calificați care deja se încadrează în part-time, part time serios sau full time. În acest caz, liderul poate avea succes rapid, fără a investi angajamentul și eforturile care ar fi necesare în mod normal.

8. Grupa Full time

Acest grup are multe în comun cu cel dinainte. Oamenii provin de obicei, din cele 2 categorii anterioare și și-au înlocuit job-ul cu normă întreagă + MLM part-time cu MLM full-time. Cu toate acestea, există un pericol serios pentru aceștia, ce poate duce la turbulențele financiare pentru mulți. Odată cu noua independență câștigată, ei încep să se bucure de toate distracțiile din viața lor. Unii chiar încep să revină la implicarea “uneori”, iar atunci când decid, în cele din urmă, să se întoarcă la locul de muncă devin foarte confuzi pentru că nu știu ce să facă.

Motivul pentru această confuzie este că a lucra MLM de acasă cu normă întreagă  este o afacere cu totul diferită de a face aceasta part-time. Obiceiurile de lucru ale  distribuitorului au fost create în timpul fazei part-time, dar odată ce trece la normă întreagă, lucrul cu încetinitorul creează confuzie și frustrare. Planul de rutină trebuie schimbat pentru a susține și a crește impulsul afacerii.

Sursa: Business For Home

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar