Numărul europenilor care fac cumpărături online, în creștere. România, sub media regiunii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Tot mai mulți europeni aleg să își facă cumpărăturile online, potrivit unui studiu al biroului european de statistică Eurostat, citat de Internet Retailer. 43% dintre europenii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, din cele 27 de țări ale Uniunii Europene, au cumpărat ceva pe Internet în 2011, în creștere cu 3 procente față de anul precedent.

Marea Britanie și Suedia se află în topul țărilor europene, 71% din participanții la sondaj, în ambele cazuri, făcând cumpărături online, și sunt urmate de Germania (64%) și Franța (53%).

Cifrele arată că piețele online mai puțin dezvoltate sunt Italia (15%), Bulgaria (7%) și… România (6%), unde procentul cumpărăturilor online rămâne sub media regiunii.

Până în 2013, Eurostat estimează că 50% din consumatorii europeni vor face cumpărături online. Cert este că nivelul cumpărăturilor online este în creștere, specialiștii apreciind că oportunitățile cele mai mari sunt tocmai în țările în care piețele online sunt mai puțin dezvoltate, deci și în România. MLM-iști, puneți-vă la punct deci site-urile, nu înainte însă de a studia cu atenție care sunt politicile companiei dvs. referitoare la acest aspect.

Sursa: Internetretailer.com

Foto: advantagesofonlineshopping.yolasite.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (3)

 1. stelian

  Este normal sa fia asa, din moment ce suntem sub linia de plutire ca venituri realizate ! Nu poti avea pretentia sa fim in media europeana la capitolul cumparaturi fie ele si online, atata vreme cat nu exista suficienti bani!

  • Nadia

   Pentru ca in alta parte, nu trebuie sa fii egosit ca sa fii fericit.Si poate nu sunt atatea probleme in jur ca sa trebuiasca sa fii ignorant.Altundeva, si oamenii cu IQ ridicat sunt fericiti.Poate aceste axiome sunt valabile si in alte parti, insa la noi, e mai usor sa fii egosit, ignorant si nesimtit, decat sa respecti si sa ai bun simt. Si uite de ce unii sunt relaxati.Nesimtitii sunt cele mai fericite personaje. Ei nu au probleme. Ei sunt relaxati.p.s. repetarea unor cuvinte in comentariul curent nu e o simpla coincidenta.

 2. anton

  Eu nu prea am incredere in plata cu cardul dar sunt site-uri de unde poti cumpara cu plata ramburs, cum ar fi http://www.pricedefy.ro/ poti compara preturile aceluiasi produs din diferite magazine, asa ca mi se pare comod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar