Nu sunt permise ”racolări”, MLM – opinie de Cristina Bărănescu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

În căutarea de lucruri interesante pe care să vi le recomandăm, am descoperit o invitație la un seminar gratuit “scurt și eficient pentru oameni ambițioși și de bun simț”, “Merit, Vreau și Pot!”. Teme interesante, vorbitori interesanți… totul frumos și elegant până în momentul în care am citit detaliile de înregistrare.

Iată cum sună una din condițiile de participare:  MVP este un seminar liber de publicitate. Nu va incerca nimeni sa iti vanda nimic! Nu sunt permise ”racolari”, MLM, etc. Nu sunt permise auto-promovarile. Daca exista sponsori, veti gasi materialele pe scaune sau vei vedea roll-up-ri in zona de eveniment!

Am înțeles că nu doriți să vindeți nimic… acum. Întrebarea mea este de ce s-a simțit nevoia menționării MLM-ului? De ce nu asigurări sau de ce nu imobiliare? Sau de ce nu orice altă afacere?

Domnilor organizatori, înțeleg că veniți din lumea afacerilor. Dincolo de faptul că mi-e greu să particip la un eveniment (chiar dacă mi-ar fi util) pus la punct de niște antreprenori care înțeleg să marginalizeze o industrie care și-a dovedit forța și eficiența și să pună ștampila MLM = racolări, vă rog cu o reală curiozitate să-mi indicați o afacere care nu necesită prospectare.

PS. Există și un îndemn, tot la capitolul condiții de participare: Daca vrei sa beneficiezi de si mai multe astfel de Seminarii utile si eficiente, IMPLICA-TE!  Promoveaza acest site pe Facebook si LinkedIn. Da Like pe pagina ”Merit, Vreau si Pot mai mult!”. Trimite link-ul prietenilor.  Vino la Seminar impreuna cu inca 1-2 prieteni!

Mai am o întrebare… de bun-simț: Să racolez vreo 2 prieteni pentru seminar?

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (0)

 1. Rox

  :)) Bine punctat!
  Le dorim “succesuri” si sa se mai documenteze despre alte forme de Marketing inainte de seminarii!
  Nu de alta, dar poate vor trebui sa raspunda si la intrebari pertinente si macar sa stie despre ce vorbesc…

  • Iulia

   Eu nu cred ca e ceva rau in formularea aceasta. Fiecare poate atrage clientii prin diverse metode… 🙂 Orice curs de acest gen poate fi atat o sursa de informatii pentru dezvoltare personala sau profesionala. Totodata poate fi urmata de o propunere de afacere. De ce nu? Adica cei care sunt atrasi si se identifica pot face mai mult. Mult succes tuturor!

  • Gabi

   Felicitari Cristina!
   Si MLM este o afacere!
   Si MLM se studiaza in Universitati cu renume mondial!

 2. luminita

  Pe langa afacere,este un job full-time ce ofera multor oameni in conditiile actuale suportul financiar, racolare suna cam urat prospectare da ok, pot si eu sa pun aceeasi intrebare oare nu prospectam inainte de a incepe o afacere??Domnilor sunt MLM-uri cu activitate si existenta mai mare decat suma varstei dvs.

 3. Ovidiu Ursu

  Asta e numai varful de ac al varfulu aisbergului, dragilor.
  MLM-ul e ostracizat si chiar i se refuza prestarea unor servicii publice sau cvasipublice. Fara nici o explicatie, bineinteles.
  Suntem pusi alaturi de comerciantii de arme si droguri sau, in cel mai bun caz, langa operatorii de servicii din industria porno.
  Stiati ca Mercador.ro si tocmai.ro, ca sa dau numai doua exemple, REFUZA postarea anunturilor care au vreo legatura, fie si doar imaginata de dansii, cu MLM-ul???
  Oamenii astia chiar n-au auzit de Zepter, sau de Amway, sau de Herbalife???
  Este incredibil si aproape tragic ce se intampla, ca sa nu mai spun ca e si total ilegal. E mai rau decat cei care te refuza la magazin pentru ca nu vorbesti limba majoritarilor din zona…
  Pentru ca astea sunt companii cu pretentii, care lucreaza intr-un domeniu de varf.
  Oare ce parere are OPC-ul despre practicile astea?
  Exista discriminare si in business – sa mergem la Consiliul impotriva Discriminarii?

  • ganodermasibiu @gmail.com

   Foarte adevarat, cele doua pagini de anunturi on line refuza anunturile care au legatura cu MLM_urile. Face parte din politica firmei lor…

 4. Cristian Suciu

  Mi se pare foarte logica abordarea celor care au organizat seminarul.
  Amintiti-va ca cei mai mari jucatori din piata MLM evita sa pronunte numele “afacerii” inainte ca respectivul sa ajunga la un seminar de-al lor. Daca e Herbalife e o “petrecere” ,daca e Amway e o “prezentare” sau “un curs” samd.
  Faptul ca acest seminar este gratuit si are legatura cu vanzarile si marketingul, dar nu mentioneaza vreun brand, i-a putut face pe multi sa creada ca e vorba despre MLM, si cum bine stiti, covarsitoarea majoritate a oamenilor fug de aceste “oportunitati” (pun in ghilimele oportunitatea pentru ca pur si simplu e prea plin de ele, oamenii nu le mai vad de mult asa).
  Cred ca vor doar sa aiba sala plina si nu doresc sa fie asociati cu vreun fel de “industrie” Cum marketingul MLM este cel mai agresiv (vezi Amway) ,si oamenilor cam de asta le e frica, au dorit sa mentioneze ca nu e vorba de asa ceva.
  Nu va simtit lezat/a ,e pur si simplu rezultatul felului in care s-a facut MLM pana acum si cum sunteti perceputi in societate.

  • Catalin Costache

   Perceptia societatii despre network marketing este data cu precadere de cei care inteleg foarte tarziu setarile mentale pe care ni le imprima societatea, familia si scoala. Aceste setari au scopul conservarii unei paturi multistratificate de persoane care creaza valoare pentru altii si nu pentru ei insisi. Este normal ca acestia sa fie cei mai multi, chiar covarsitor majoritari. Pentru simplul motiv ca, statistic, liderii sunt doar 5% din orice societate, inclusiv in cea de business. De aceea si numai de aceea, atunci cand te uiti la Corporate America si la Network Marketing raspunsul superioritatii evidente vine de la Network Marketing! Care este acela? Simplu, numai in Network Marketing apare cate un milionar in fiecare zi.

 5. alexa

  Foarte bine punctat. Am avut , din pacate, situatii de acest gen si la alte prezentari. Dar trebuie sa constientizam ca MLM-ul face parte din viata noastra si nu trebuie confundat cu afacerile clasice. MLM-ul presupune implicare deci actiune, perseverenta si de ce nu, pasiune. Cunosc foarte multe persoane care activeaza in acest doemniu si care au venituri decente, iar altele au chiar venituri considerabile. Si nu pe ochi frumosi, sau pe contracte cu statul ci pur si simplu pe munca si implicarea lor. A comenta doar si a blama un sistem in care multi cred nu constituie un pas inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar