Nu e niciodată prea târziu pentru începerea unei afaceri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

batrani-fericiti_article-main-image Dacă ne gândim la Mark Zuckerberg și Jack Dorsey am fi tentați să presupunem că tinerețea este o necesitate sau cel puțin un beneficiu major atunci când începi o afacere.

Și totuși, cifrele publicate de Fundația americană Kauffman, arată că  rata de noi întreprinderi create de antreprenori cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani a scăzut în ultimii ani.

Între timp, numărul antreprenorilor care încep afaceri proprii la vârste cuprinse între 55 și 64 de ani este în creștere. În 1996, doar 14,3% dintre noii întreprinzători aveau peste 55 de ani. Până în 2012, acest număr a crescut la 23,4%. În Statele Unite există acum și o conferință ce vizează în mod specific această categorie demografică de antreprenori.

“Persoanele mai în vârstă posedă ceva de care tinerii nu dispun: experiență, expertiză, judecată și performanță”, susține Bill Zinke, într-un articol publicat de Inc.com. “De aceea, persoanele în vârstă care creează noi întreprinderi au o rată mai mare de succes”.

Conform spuselor lui Zinke, momentul nu a fost niciodată mai bun. “În ultimii ani, s-a trecut de la economia industrială la una bazată pe cunoaștere. Persoanele în vârstă pot continua foarte bine să lucreze și la 60 de ani, 70 și 80”, spune Zinke, care a fondat Centrul pentru Longevitate Productivă când avea 80 de ani.

Sursa:  Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar