Nora co-fondatorului Amway Richard DeVos, în Cabinetul lui Donald Trump

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
 betsyDonald Trump continuă să racoleze membri pentru cabinetul său. Preşedintele ales al Statelor Unite a anunţat recent care este opţiunea sa pentru postul de secretar al Educaţiei. Este vorba de Betsy DeVos, nora co-fondatorului Amway, Richard DeVos, a cărui avere este estimată la 5,1 miliarde de dolari. Betsy DeVos este în prezent preşedinta Federaţiei Americane a Copiilor. Organizaţia promovează vouchere şcolare, programe de creditare pentru taxele şcolare şi conturi de economii în educaţie.
 
“Betsy DeVos este un avocat al educaţiei genial şi pasionat. Sub conducerea sa, vom reforma sistemul educaţional din SUA şi vom pune punct birocraţiei care ne ţine în loc copiii, astfel încât vom putea livra o educaţie de talie mondială şi vom oferi o alegere a şcolii pentru toate familiile”, a declarat Trump.
 
La rândul ei, DeVos a declarat: „Sunt onorată să accept această responsabilitate de a lucra cu preşedintele ales la viziunea sa de a face educaţia americană din nou grozavă. Status quo-ul în educaţie nu este acceptabil. Împreună, putem lucra să facem aceste transformări care vor da certitudinea că orice student din America are şansa de a se împlini la potenţialul său cel mai ridicat”.
 
Familia DeVos este o susţinătoare înfocată a republicanilor de ani întregi. Richard DeVos a lansat Amway în 1959 şi a ajutat la creşterea sa în venituri de 9,5 miliarde de dolari, iar afacerea este prezentă astăzi în mai bine de 100 de ţări. DeVos a investit puternic şi în politică. A fost finanţatorul Republican National Committee în 1980 şi a donat cel puţin 2,9 milioane de dolari, în 2016, tot grupului republican.
 
Betsy şi soţul ei, Richard Jr., au dus tradiţia mai departe. Ea s-a aflat la conducerea filialei din Michigan a Partidului Republican din 1996 până în 2000 şi din nou în 2003 şi 2005. Richard Jr. a candidat, fără succes, pentru postul de guvernator al statului, în 2006.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar