Miliardara Sara Blakely promite sa-si doneze jumatate din avere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Sara Blakely, una dintre cele mai tinere miliardare din lume, s-a angajat să-și doneze jumătate din averea sa în scopuri caritabile. În vârstă de 42 de ani, fondatoarea companiei de lenjerie Spanx, este prima femeie miliardară (dintre cele care au reușit prin forțe proprii să-și construiască averea) care a semnat Angajamentul de Donație. Aceasta reprezintă o inițiativă a lui Warren Buffett și Bill și Melinda Gates, care îi încurajează pe cei mai bogați oameni din lume să-și doneze 50% din averea lor pentru cauze filantropice, în timpul vieții lor sau după moarte. Blakely a fost unul dintre cei 114 miliardari care au semnat deja angajamentul.

În continuare, ea își dorește ca banii donați să fie investiți în femei, deoarece crede că oferă cea mai bună rentabilitate a investițiilor. Blakely a mai declarat într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul Angajamentului că este dedicată convingerii că am fi într-un loc mult mai bun dacă femeile ar fi încurajate să prospere, să inventeze, să se educe, să-și înceapă propria afacere, să candideze pentru funcții – în esență, să li se acorde șansa să crească!

Sara Blakely a fondat Spanx în anul 2000 pentru a rezolva o problemă simplă: ea a vrut să obțină efectul de slăbire a corpului de la o pereche de ciorapi cu top-control, dar fără picioare. Invenția ei inteligentă a devenit rapid un fenomen global. Astăzi, marca Spanx comercializează peste 200 de produse vândute în mai mult de 50 de țări, potrivit companiei, iar ea este unicul proprietar.

“În această etapă din viața mea, cea mai mare parte a timpului mi-l dedic dezvoltării afacerii mele”, a mai declarat Blakely în scrisoarea ei. “Speranța mea este că investiția mea continuă în Spanx va plăti dividende și mai mari pentru a ajuta femeile”.

 

Sursa: Entrepreneur.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar