Mary Kay renunta la India

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Legislația neclară din India referitoare la industria vânzărilor directe are efecte nedorite pentru câteva mii de distribuitori. Compania Mary Kay părăsește India din cauza slabei legislații referitoare la vânzările directe și a vânzărilor scăzute, informează The Hindu Business Line, citând surse care susțin că este vorba despre o “decizie pur financiară”, comunicată distribuitorilor de la începutul lunii februarie.

În comunicatul companiei către distribuitori se specifica: “Legislația din India referitoare atât la vânzările directe, cât și la companiile de cosmetice se modifică continuu, într-o instabilitate și inconsecvență alarmante, în timp ce problemele cauzate continuu de infrastructură sunt fără soluție. În ciuda investițiilor importante de timp și bani, operațiunile noastre în India nu au decurs așa cum speram și ne așteptam. Astfel că am decis să realocăm resursele companiei către alte piețe internaționale. ”

Mary Kay a intrat pe piața din India în 2007 și a investit aproape 20 de milioane de dolari în dezvoltarea afacerii în această zonă.

Anterior compania anunțase că intenționează să se extindă în toată țara și chiar să construiască o unitate de producție în Baddi, Himachal Pradesh.

Mary Kay are 2,5 milioane de distribuitori la nivel global și 4.500 în India.

Sursa: The Hindu Business Line

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar