Marketingul in retea, un domeniu riscant?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Încarc...

Aceasta este una din întrebările frecvente referitoare la MLM. Iată răspunul oferit în acest sens de Robert Blackman, un lider în industrie, printr-un text publicat recent pe pagina sa de Facebook și preluat de Business For Home:

 

Afacere riscantă? Ca profesionist într-o rețea de marketing am fost recent întrebat de către un prospect despre riscurile asumate în profesia mea. Atunci m-am așezat confortabil și am spus: “Hai să vorbim despre securitate, atunci, bine?”

Un JOB: Am lucrat pentru altcineva și așa au făcut 100% din familia mea și prietenii mei. Ghici ce? Ei au fost toți fie concediați, fie compania a dat faliment. Sau, mai rău încă, li s-a înmânat la ușă o cutie cu lucrurile lor și li s-a cerut să nu se mai întoarcă și au primit o pensionare anticipată, din care puțini pot trăi efectiv.

O afacere tradițională: Am deținut propria mea tipografie înainte, și la fel și tatăl meu. Și mama mea a deținut un salon de frumusețe cu 13 scaune. Deci nu sunt străin de visul american de a deține propria afacere. Rezultatul net? Am trăit la aceste întreprinderi. Am avut cuptoare cu microunde, televizoare și paturile de armată în spate, am petrecut atât de mult timp acolo încât au devenit întreaga noastră viață. Taxele ne-au stors profiturile. Orele suplimentare ne omorau. Găsirea unui angajat bun însemna căutarea acului în carul cu fân. Concurența ne-a tăiat prețurile și chiriile au crescut. Rezultatul net? Afacerile ne dețineau pe noi, nu noi pe ele!

Rețea de marketing: Este un mod non-tradițional de gândire, asta e sigur. Dar când am văzut asta prima oară nu am putut dormi toată noaptea. Ideea simplă că un individ are posibilitatea de a valorifica puterea de franciză fără un cost de 100.000 până la 1 milion de dolari a fost un vis devenit realitate.

Network Marketing-ul nu este perfect, este doar o opțiune mai bună.

Am ales Network Marketing, pentru a putea petrece mai mult timp cu soția și copiii mei. Asta a fost motivația mea de a face acest lucru în timp ce aveam un loc de muncă sau dețineam firma mea de imprimare. Am fost destul de inteligent pentru a realiza că nu voi fi niciodată în măsură să călătoresc în lume, cu soția și copiii mei, în timp ce lucram 80 de ore la fabrică… niciodată.

Trebuia să fac ceva diferit ca să obțin ceea ce era important pentru mine, eliberarea timpului. Mi-am riscat “securitatea” unui loc de muncă sau a unei afaceri tradiționale pentru visul meu… să am o familie mare și să petrec mai mult timp cu cei pe care-i iubesc… a fost o decizie simplă pentru mine.

Afacere riscantă? Cred că riscul este o iluzie în mintea noastră. Pentru mine, cel mai mare risc este de a-ți petrece tot timpul clădind visele altora.

Network Marketing vă oferă puterea unui CEO de la o mare corporație, fără toate restricțiile și politicile aferente. Network Marketing-ul oferă condiții de concurență echitabile pentru oricine, fără a face discriminări cum poate face un loc de muncă.

Majoritatea nu sunt interesați inițial de acest domeniu când îl văd prima oară. Acesta contestă modul lor de gândire și modul lor de viață… îi sperie și îi face să se simtă nesiguri.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează este faptul că trebuie să-și păstreze locul de muncă în timp ce construiesc afacerea. Care necesită un pic de timp și bani, deci primul pas este acela de a face un sacrificiu pentru o viață mai bună.

Cei mai mulți nu sunt pregătiți pentru asta. Soțiile lor nu sunt pregătite pentru asta. Ei nu sunt gata să sacrifice timpul petrecut la TV sau seara de bowling. Și asta e în regulă… puteți să-i aveți drept clienți.

Network Marketing-ul nu înseamnă să-i convingeți sau să-i forțați, rețeaua de marketing este despre expunere. Ca un virus. Dacă te infectezi cu virusul rețelei de marketing bine, dacă nu, iarăși bine. Cu cât mai mulți oameni expui, cu atât mai mult timp liber vei avea.

Eu fac asta, vrei sau nu?

Se poate face un program de două zile pe săptămână în care să construiești afacerea câte două ore pe zi. Dar acesta e modul în care funcționează această afacere… Expuneți, expuneți, expuneți!

Singurul risc pe care vi-l asumați este să aveți un succes imens dacă urmați acest plan de joc!

Sursa:   Business For Home

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. tavi

    Care este planul de joc?! Nu exista nimic concret in acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar