Madoff al Noii Zeelande. Schema Ponzi cu pierderi de 317 milioane de dolari

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Noua Zeelandă a pus sub acuzare un consilier financiar de 63 de ani, care a rulat cea mai mare schemă Ponzi desfășurată vreodată în Pacificul de Sud.

Biroul pentru Fraude Grave și Autoritatea Piețelor Financiare afirmă că David Ross a fraudat investitorii de aproximativ 400 milioane dolari NZ (317 milioane $), prin intermediul firmei sale, Ross Asset Management Ltd., care s-a prăbușit în luna noiembrie a anului trecut. El se va confrunta cu patru capete de acuzare de fals contabil și una de furt în fața Curții din Districtul Wellington.

“Rămâne încă de văzut dacă acesta este Bernie Madoff al Noii Zeelande, dar sumele au fost mari pentru standardele din Noua Zeelandă și au afectat o mulțime de oameni”, a spus avocatul care reprezintă Wellington-ul, Kevin Sullivan.

Bernard Madoff, în vârstă de 75 de ani, ispășește o pedeapsă de 150 de ani în SUA pentru ceea ce procurorii au spus că a fost cea mai mare schemă Ponzi din istoria Statelor Unite, după ce victimele sale au pierdut 17 miliarde de dolari.

Banii luați de Ross, erau destinați investițiilor, care se pare că au fost fictive, nefiind făcute niciodată; Ross nu are nici un comentariu în acest stadiu, a spus Turkington.

Investigațiile PricewaterhouseCoopers arătau în noiembrie că Ross Asset Management datora clienților săi 450 de milioane de dolari NZ. Investigațiile au fost îngreunate deoarece multe dintre deciziile de investiții se făceau de către administratorul unic Ross, care a fost spitalizat între timp și în imposibilitatea de a asista, au spus ei.

Sursa: Bloomberg

Foto: Soxfirst.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar