Loredana Cismaș: VENITURI LINIARE sau VENITURI REZIDUALE, care sunt mai potrivite pentru tine?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

venituriDesi am absolvit, printre altele, o Facultate de Stiinte Economice, abia in urma cu aproximativ 7 ani am auzit, pentru prima oara, termenul de “residual income” sau VENIT REZIDUAL / RECURENT.

La acea vreme aveam 3 joburi in domeniul administratiei publice si al politicii si munceam 12 … 14 … iar uneori chiar 16 ore zilnic. Cand am inteles cu adevarat semnificatia venitului rezidual / recurent am avut o revelatie. Stiam ce inseamna sa muncesti din greu (asta nu a fost o problema) doar ca nu aveam idee cum sa fiu recompensata corespunzator pentru munca mea.

Lumea se schimba si din ce in ce mai multi oameni, inclusiv tanara generatie, isi doresc LIBERTATEA si POSIBILITATEA DE A ALEGE. A avea un venit residual / recurent este o modalitate fantastica de a le avea pe ambele.

Tu ai mai degraba VENITURI LINIARE sau VENITURI REZIDUALE / RECURENTE? Hai sa aflam …

VENITUL LINIAR: La un loc de munca, tranzactionezi timp pentru bani. La sfarsitul lunii, seful tau te plateste pentru munca pe care ai facut-o in acea luna. Luna viitoare incepi de la zero. Trebuie sa muncesti din nou pentru a fi platit. Venitul liniar este legat direct de numarul de ore pe care le muncesti. Daca muncesti 40 de ore, esti platit pentru 40 de ore de munca, muncesti 50 de ore, esti platit pentru 50 de ore de munca, etc.

VENITUL REZIDUAL / RECURENT: Spre deosebire de un salariu de la un loc de munca, atunci cand dezvolti o sursa de „venit rezidual / recurent” nu trebuie sa incepi de la zero in fiecare luna. Nu va trebui sa o mai iei de la zero vreodata! Venitul rezidual / recurent inseamna ca niciodata nu va mai fi nevoie sa o iei de la capat.

De ce? Pentru ca, atunci cand ai un venit rezidual / recurent, venitul tau se compune din munca pe care o faci in prezent si din munca pe care ai facut-o deja! Munca pe care ai facut-o luna trecuta continua sa te plateasca si in aceasta luna, asa cum o face si munca pe care ai facut-o in urma cu doua luni, in urma cu trei luni, in urma cu patru luni, etc … mergand inapoi pana in luna cand ai inceput pentru prima oara sa castigi un venit rezidual / recurent.

Faci munca bine O SINGURA DATA, si esti platit DIN NOU, si DIN NOU, si DIN NOU pentru o lunga perioada de timp!

Tipuri de venit rezidual / recurent: venituri din drepturi de autor, venituri din chirii, network marketing etc.

Partea cea mai frumoasa e ca o afacere de Network Marketing iti ofera sansa la un venit rezidual / recurent, fara sa fie nevoie de un talent deosebit, ca in cazul drepturilor de autor, sau de investitii financiare majore, ca in cazul imobilelor pe care le poti inchiria! E nevoie doar de dorinta de a invata si de a actiona intr-un mod diferit decat pana acum!

La urma urmei, ai facturi recurente pe care le platesti in fiecare luna … de ce nu ai avea si un venit rezidual / recurent?

Autor invitat: Loredana Cismaș, Diamant Executiv Nu Skin și Ambasador al programului “Hrăniți Copiii” pentru Malawi

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar