Limbajul secret al afacerilor: Cum poti avea succes urmarind comportamentul nonverbal al unei persoane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Deși pare greu de crezut, succesul pentru încheierea unei afaceri ar putea depinde de locul pe care ți-l alegi atunci când te așezi la negocieri cu “partea adversă”.

Abilitatea de a interpreta indiciile nonverbale ale celui cu care faci afaceri și utilizarea acestor informații în avantajul tău îți poate oferi un mare avantaj în afaceri, susține Kevin Hogan, autorul cărții ”Limbajul secret al afacerilor: Cum poți citi pe cineva în mai puțin de trei secunde”.

Ești pe cale să închei o importantă afacere, mai precis încerci să faci acest lucru. Observi biroul  omului de afaceri cu care te-ai întâlnit – partea sa dreaptă este ordonată, iar cea stângă destul de dezorganizată. Cel mai probabil, el sau ea este dreptaci. Astfel, logica se afla în partea dreaptă, iar emoția în cea stângă.

Prin urmare, cum poate fi folosită această informație? ”Dacă persoana este dreptace, vei fi mai bine primit și va fi mai probabil să închei afacerea dacă te așezi în partea dreaptă a acelei persoane”, susține Hogan, citat de Succes.com.

”Atunci când persoanele dreptace se uită înspre partea dreaptă, ei activează mai mult partea din stânga a creierului, simțindu-se astfel mai relaxați. Când dreptacii se uită în partea stângă  ei activează emisfera dreaptă a creierului, cea care se ocupă de amintirile încărcate emoțional… sentimente precum anxietatea, frica sau nervozitatea”.

Printre celelalte sfaturi pe care le oferă această carte celor care doresc să aibă succes în afaceri se numără: urmărirea pupilelor interlocutorului (gradul de dilatare a acestora), menținerea unui contact vizual permanent, respectarea spațiului personal de confort, zâmbetul (indică onestitatea) și multe altele. Pentru a afla mai multe despre acest subiect accesați Success.com.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar