John Maxwell: Atitudinea este cea care face diferenta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Am auzit cu toții nenumărate afirmații despre cât de important este rolul atitudinii pe care o avem în viața de zi cu zi. Legătura dintre atitudine și succes este indiscutabilă. În același timp, schimbarea atitudinii poate fi unul dintre cele mai grele lucruri pe care le-am putea face, spune John Maxwell, unul dintre cei mai influenți lideri la nivel internațional.

El susține, de asemenea, că o atitudine potrivită nu este suficientă pentru a obține ce îți dorești. “Știu o grămadă de oameni care au o atitudine minunată, dar încă nu și-au îndeplinit visele. Atitudinea nu este totul, dar reprezintă principalul lucru care face diferența.”

Maxwell explică ce nu poate face atitudinea:

Atitudinea nu poate înlocui competența. Dacă ai o atitudine minunată, dar ești incompetent nu vei ajunge niciodată acolo unde îți dorești.

Atitudinea pe care o ai nu poate înlocui experiența.

Atitudinea nu poate schimba adevărul/faptele. Faptele sunt fapte. Oricât de bună e atitudinea pe care o ai nu vei ajunge niciodată baschetbalist dacă ai 1,5 metri înălțime.

Atitudinea ta nu poate înlocui devoltarea personală.

Atitudinea bună pe care o ai nu va rămâne la același nivel de pozitivitate.

Iată însă ce poate face atitudinea potrivită pentru tine, așa cum arată Maxwell:

Atitudinea ta face diferența atunci când vine vorba de modul în care abordezi viața. Orice antrenor al unei echipe sportive îți va spune că deznodământul jocului stă în atitudinea jucătorilor.

Atitudinea ta face diferența în cadrul relațiilor pe care le ai cu oamenii. Când cineva are dificultăți în preajma oamenilor, aproape de fiecare dată are o problemă legată de atitudine.

Atitudinea ta are un impact imens asupra relațiilor tale sociale.

Atitudinea ta face diferența în privința modului în care faci față provocărilor. Oamenii de succes nu au mai puține probleme față de cei care nu au succes – doar au o altă atitudine mentală.  Spre exemplu, colegii de clasă ai lui Napoleon Bonaparte își băteau joc de el din cauza originilor sale umile. Răspunsul lui a fost un studiu asiduu, devenind rapid unul dintre cei mai buni elevi din clasă și apoi unul dintre cei mai buni generali din istorie.
Citește mai mult despre acest subiect pe Succes.com.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar