Interviu cu Lorand Soares Szasz: Cred cu tărie în lucrurile făcute cu disciplină

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

PaulBoldutPhotography-139MLM News vă prilejuieşte o nouă întâlnire specială în cadrul seriei sale de interviuri – cu Lorand Soares Szasz, antreprenor, trainer şi autor de succes.

Fondatorul firmei Coaching4You, Lorand Soares Szasz a lucrat şi lucrează cu zeci de firme de succes, în programe de mentoring. Seminariile sale de afaceri, programele sale de business coaching şi mentoring şi trainingurile sale în Vânzări, Marketing, Comunicare, Fidelizare Clienţi şi Echipă sunt extrem de apreciate, fiind urmate de mii de persoane.

MLM News: Sunteți un om de afaceri de succes. Cum ați defini dumneavoastră succesul în câteva cuvinte?

Lorand Soares Szasz: Pentru mine succesul e posibilitatea de a trăi după propriile valori. Să fiu împăcat cu fiecare decizie pe care o iau și să pot să influențez viețile celor din jur.

Succesul este să dau mai departe informațiile pe care le dețin și să văd viețile schimbate la cei din jurul meu. Să pot să dau 100% în tot ceea ce fac și să am o familie.

MLM News: Care sunt cele mai importante obiceiuri care v-au ajutat în carieră?

Lorand Soares Szasz: Cititul zilnic. Mă rog, sau orice altă formă de educare respectată zilnic – programe online, cursuri, orice mă ajută să cresc personal și profesional.  Mai am și alte obiceiuri zilnice, dar sunt personale. Însă cred cu tărie în lucrurile făcute cu disciplină.

MLM News: Atunci când lucrurile nu merg cum vă doriți, ce anume vă spuneți,  ce gând vă ajută să mergeți mai departe?

Lorand Soares Szasz: Tipul meu de personalitate mă face să fac lucrurile să se întâmple, de multe ori, din teama de a nu eșua.

Această teamă mă ajută să mă organizez și să mă mobilizez ca să fac lucrurile să se întâmple așa cum îmi doresc. Dar nu e neapărat să fie la fel pentru fiecare dintre noi. Statistic vorbind, 60% dintre noi fac lucrurile să se întâmple din teama de eșec, în timp ce 40% se mobilizează din dorința de reușită. Atâta timp cât ne mobilizăm, e perfect.

MLM News: Povestiți-ne despre cel mai dificil moment din carieră. Cum l-ați depășit?

Lorand Soares Szasz: Cel mai dificil moment din cariera mea, dar și cel care m-a ajutat enorm să mă adaptez publicului român  a fost imediat la 6 luni de zile de când am venit în România și am ,,reușit” să bag firma în faliment.

Atunci am avut de ales între a mă întoarce la job-ul meu ,,călduț” din Portugalia sau să îmi reconsider strategia și atitudinea.

Așa că am făcut o ultimă încercare – am început să îmi adaptez strategia mentalității românești, iar contractele au început să fie semnate.

MLM News: Cum vă alegeți oamenii cu care lucrați? Cum știți că persoana pe care o aveți în față este sau nu potrivită pentru a se alătura echipei dumneavoastră?

Lorand Soares Szasz: În primul rând, țin cont de cei 7 ani de acasă. Dacă observ în acea persoană fantastice aptitudini profesionale, dar nu văd și valori puternice, prefer să mai caut. Pentru mine contează mult să văd că oamenii cu care lucrez au o viziune sănătoasă asupra vieții.  Aptitudini profesionale pot să mai capete, însă cei 7 ani de acasa ori îi au, ori nu îi au.

MLM News: Aveți o firmă de antrenori de afaceri, de business coaching.  Cum vedeți afacerile MLM?

Lorand Soares Szasz: Eu văd MLM-ul exact ca și o afacere clasică. Ai nevoie de o echipă fantastică, ai nevoie de marketing bun, de vânzări, de gestionarea resurselor financiare etc… Din păcate, mulți care intră în MLM cred că o să câștige bani peste noapte fără să facă nimic. Ei cred că succesul este să intri în rețea, să aduci câteva persoane și după aceea să aștepți banii. Nimic mai fals. Este nevoie de multă muncă, de cunoștințe și de acțiune.

Cei care critică MLM-ul și spun că este un joc piramidal, nu cunosc sistemul, este ca și cum ai spune despre un cal că e măgar, doar pentru că are patru picioare și rumegă.

MLM News: Care e întrebarea cu care ați începe o ședință de coaching cu cineva care dezvoltă o afacere de network marketing?

Lorand Soares Szasz: ,,Care e publicul tău țintă?”. Dacă nu știi CUI trebuie să vinzi, nu vei ști CUM să îi vinzi. De-asta cred că este vital să cunoști profilul clientului tău, înainte să îi faci o ofertă de vânzare.

MLM News: Ați lucrat ca trainer sau coach cu oameni sau grupuri de oameni din domeniul de network marketing? Ce ne puteți spune legat de această experiență, ce provocări aveau oamenii cu care ați lucrat?

Lorand Soares Szasz: Multe persoane din firme de tip Network Marketing participă la cursurile mele, mai ales la cel de vânzări. Am susținut cursuri pentru câteva firme din acest domeniu. Din experiența de până acum am observat că cea mai mare provocare este capitolul echipă și vânzări. Nu reușesc să atragă oameni noi în echipa lor și nu reușesc să îi motiveze pe cei care sunt deja în echipă să lucreze.

MLM News: Aveți un mesaj, o sugestie pentru persoanele implicate în sistemul de vânzări directe și network marketing din România?

Lorand Soares Szasz: Să investească constant în cursuri și materiale de vânzări. Este un domeniu în continuă schimbare și e foarte important, ca vânzător, să știi să ții pasul cu realitatea clientului tău, dar și mai important să acționeze… să aplice, altfel devin doar niște butoiașe cu informații care știu tot, dar nu fac nimic.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar