Interviu cu Florina Boji, Diamant Nu Skin. “Afacerile de MLM au darul de a scoate în evidență tot ceea ce suntem”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

 

MLM news 1Nivelul de Diamant are o semnificație specială în network marketing. Este un nivel de carieră râvnit, este un nivel de carieră stabil și care marchează succesul în majoritatea companiilor de vânzări directe. Ceea ce se știe mai puțin este că există și în România oameni care au atins acest nivel, niște oameni speciali pe care MLM News și-a propus să vi-i prezinte. Interviul de mai jos ne-a fost oferit de Florina Boji, Diamant Nu Skin, o persoană discretă, modestă și pasionată… desigur, de network marketing.

MLM News:  Sunteți tânără, sunteți o femeie frumoasă și aveți o carieră de succes în domeniul de network marketing. Însă noi dorim să vă cunoaștem mai bine. Spuneți-ne mai mult despre dumneavoastră, ce pasiuni și ce profesie aveți, cum ați ajuns să vă implicați în acest domeniu și ce vă place cel mai mult la acest domeniu.

Florina Boji, Diamant Nu Skin:  Mulțumesc frumos pentru aprecieri. Am pornit această afacere împreună cu soțul meu în momentul în care cabinetul nostru de consultanță în domeniul financiar-contabil avea o activitate în plină dezvoltare. Băiețelul nostru avea atunci 7 luni. Afacerea Nu Skin m-a cucerit din prima clipă pentru că am văzut cifrele și am crezut sincer că poate funcționa nu doar pentru noi, ci și pentru alți oameni. Mi-am dorit ca prin mine să ajungă această informație la toți cei din jurul meu, pentru că am simțit că vreau să devin o persoană care influențează în bine viețile acelora care-și doresc mai mult.

MLM News: De ce Nu Skin? Este prima oportunitate MLM care v-a fost oferită?

Florina Boji: Într-adevar, Nu Skin a fost prima oportunitate de construire de rețea care mi-a fost oferită. De când am văzut produsele mi le-am dorit pentru mine și familia mea. Am găsit aici tehnologii care pot să facă diferența pe piață. Ce m-a cucerit mai departe este faptul că am obținut rezultate și acest lucru îl datorăm în primul rând școlii de afaceri care stă la baza succesului liderilor ce folosesc S7S, (o școală de instruire creată de primul român care a devenit milionar în dolari în Nu Skin, școală ce a fost adoptata acum 3 ani la nivel mondial datorită eficienței ei.)

MLM News: Orice persoană care pornește un astfel de proiect își dorește să ajungă Diamant. Cum e să fii Diamant? Ce e diferit? Multe persoane nu ating nivelul acesta niciodată. Unele persoane care au avut succes în network
marketing spun că în câțiva ani au făcut toate greșelile posibile și abia s-au lămurit ce au de făcut. Care e rețeta dumneavoastră?

Florina Boji: Noi am atins nivelul de Diamant în 4 ani. Pentru a reuși, este important să nu renunți la dorința de a ajunge Diamant și să cauți să stai cât mai mult în preajma acelor persoane care deja au atins acest nivel.  Suntem din Oradea și cea mai mare parte din afacerea noastră este în București. Când am început afacerea nu cunoșteam nici o persoană în București. Am considerat, ca mulți alții, că atunci când atingi nivelul de Diamant ești deja o persoană excepțională și mult timp am crezut despre noi că nu merităm încă acest nivel. În momentul în care am decis că vrem să devenim diamanți, am atins acest nivel în 3-4 luni. Tocmai stabilirea obiectivelor este lecția pe care trebuie să o învățăm pentru a ne atinge obiectivele.  Ce interesant sună! Și chiar dacă trece termenul și nu l-ai atins mai trebuie să-i mai dai o șansă și să cauți să-ți corectezi greșelile. În acest domeniu îți este permis să greșești. Ai întotdeauna lângă tine parteneri care au interes ca tu să ai rezultate,  să nu repeți greșelile celor care au mers deja pe acest drum.

MLM News: Ce vi s-a părut mai greu în network marketing și ce v-a ajutat să depășiți această provocare?

Florina Boji: Am început afacerea ca pe o provocare. Din punct de vedere al carierei și din punct de vedere financiar eram pe un drum în ascensiune atunci când am întâlnit afacerea Nu Skin, dar văzând ce pot să obțin aici și având exemplul altora am gândit așa: “Ce trebuie eu să fac să merit o astfel de viață?” Și provocările au venit… Va cere de la tine maxim din ceea ce poți da, diferența o face dacă ești dispus să dai ceea ce-ți cere. Nu e ușor să te ridici când oamenii în care ai crezut te dezamăgesc. Probabil a fost cea mai grea încercare peste care a trebuit să învăț să trec și să merg înainte. Am decis că voi merge înainte pe acest drum până când pot să văd luminița de la capăt. Și am tot mers pe acest drum pentru că luminița era întotdeauna acolo…

MLM News: Când porniți un partener nou care este primul sfat pe care i-l dați?

Florina Boji: Primul sfat pe care-l recomand tuturor este ca primii pași în afacere să-i facă împreună cu liderii din linia de îndrumare de la care au șansa să “fure” această meserie. E foarte important să pornească imediat ce au luat decizia că vor sa înceapă o astfel de afacere, cel mai bun moment este întotdeauna “acum”. Toate semnele de întrebare li se vor lămuri pe parcurs, pentru că nu trebuie să facă nimic singuri la început, iar dacă au și oportunitatea de a se folosi de un sistem de instruire sunt foarte norocoși.

MLM News: Ați amintit într-una din discuțiile noastre despre o căsătorie între doi lideri Nu Skin, unde ea este un
Diamant din România. Ne spuneți povestea lor și pentru MLM News?

Florina Boji: În 5 ani și jumătate am văzut mai multe cupluri care s-au căsătorit datorită faptului că s-au întâlnit în afacerea Nu Skin. Unul dintre cei mai mari lideri la nivel mondial din Nu Skin și-a găsit perechea într-o tânără doamnă frumoasă și elegantă din Romania. Eu cred că el a făcut cea mai bună și potrivită alegere și e minunat cum au reușit să se găsească prin intermediul afacerii, el fiind din Statele Unite și ea din România.

MLM News: Recent am descoperit o postare pe Facebook în care cineva afirmă că o companie de vânzări directe i-a distrus căsnicia. Ce părere aveți?

Florina Boji: O persoană care construiește o afacere de tip MLM se dezvoltă continuu, trece prin foarte multe schimbări. Multe cupluri încep afacere de MLM pentru că probabil este printre puținele afaceri pe care le pot face împreună cu partenerul de viață având același nivel de implicare. Afacerile de MLM au darul de a scoate în evidență tot ceea ce noi suntem: tăria de caracter, scara de valori, principiile morale și etica noastră. Nu cred că poate o afacere să-ți distrugă căsnicia. Contează tu ca om ce priorități ai în viață și unde este familia în tabloul tău de realizări.

MLM News: Angela Liew și Rayne Ho au ajuns anul acesta chiar pe locul 1 în topul celor mai bine plătiți lideri MLM din lume. Ce fel de oameni sunt? I-ați cunoscut?

Florina Boji: Noi personal nu i-am cunoscut, dar avem posibilitatea de a ne consulta cu lideri din România care au avut această ocazie în cadrul întâlnirilor speciale organizate de către companie pentru liderii cu cele mai bune rezultate la nivel mondial și astfel am avut șansa de a învăța din experiența lor, văzând astfel care este strategia pe care ei o aplică în afacerea lor, reușind să creeze istorie.

MLM News: Care credeți că este principalul motiv pentru care românii sunt reticenți vizavi de această industrie?

Florina Boji: La fel ca oriunde în lume sunt foarte multe companii pe piață și, de asemenea, faptul că oricine poate începe un astfel de parteneriat poate fi deopotrivă atât un avantaj, cât și un dezavantaj pentru cei care vor să dezvolte serios această afacere. Din 60.000 de companii de MLM, există șansa de 1 la 5.000 să pornești parteneriat cu o companie care deja a dovedit și a facut un rulaj de peste un miliard de dolari anual.

Eu cred că românii sunt la fel ca alții. E vorba de depășirea “lenei” sau a zonei de comfort, precum și lipsa de încredere în propria persoană. Din păcate acestea sunt piedici în orice ar dori să facă un om pentru a câștiga mai mult, dar în afacerile de Network marketing oamenii sunt învățati să treacă peste aceste piedici, datorită instruirii.

MLM News: Aveți un copil de 6 ani. Ce lucruri veți avea grijă să i le transmiteți în educația pe care i-o oferiți – lucruri pe care le-ați învățat în MLM?

Florina Boji: Am un băiețel minunat, alături de care îmi place foarte mult să-mi petrec timpul. Cel mai important lucru pe care cred că trebuie să-i învățăm pe copiii noștri, deorece acest lucru nu-l vor învăța în școală, este faptul că trebuie să aibă obiective foarte clare în viață, să nu aștepte de la nimeni să le ofere ceea ce ei își doresc, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Copiii trebuie să-și dezvolte mentalitatea de întreprinzător dincolo de mentalitatea de angajat pe care o învață în școală. Trebuie să fie deschiși la nou și să se dezvolte continuu, să fie atenți la relațiile cu ceilalți oameni, pentru că acestea te pot și ridica, dar te pot și coborî.  Și cel mai important lucru: să învețe să creadă în ei înșiși.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar