Interviu cu Eusebiu Burcaș: Cred că ceea ce le lipsește oamenilor din jurul nostru este perseverența și răbdarea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...

Eusebiu-BurcasMaterialul care urmează reprezintă cadoul de Paște al echipei MLM News pentru voi, cititorii noștri. Asta deoarece persoana pe care am invitat-o pe site-ul nostru este una specială. Misiunea sa? “Să învăț românii să-și gestioneze eficient banii și să vândă profesionist. Cred că așa vom vedea mai mult zâmbet și bună dispoziție în jurul nostru.”

Este fondator al programului independent de educație financiară Burcash, Senior Consultant & Trainer. Eusebiu Burcaș vine din zona de business clasic și investiții, deci din exteriorul industriei de network marketing, oferindu-ne viziunea sa despre MLM și MLM-iști, viziunea unei persoane cu o vastă experiență în domeniul financiar și în cel de educație financiară.

MLM News: Cine este Eusebiu Burcaș și care este cel mai important lucru pentru Eusebiu Burcaș? 🙂

Eusebiu Burcaș: În urmă cu 5 ani EB lansează primul program de finanțe personale din România,  Burcash – managementul banilor.  Cel mai important lucru, greu de definit. Aș putea enumera mai bine vreo 10 lucruri esențiale pe care le găsiți în video-ul următor:

 

 

MLM News: Printre oamenii pe care îi ajutați să se descurce prin hățișul finanțelor personale sau interesate de opțiunile de investiții, există și un procent reprezentat de persoane implicate în domeniul de network marketing? Au aceștia vreo caracteristică comună? Ați ținut cursuri de educație financiară pentru partenerii independenți ai companiilor de network marketing?

Eusebiu Burcaș: Din constatările mele există un procent foarte mare dintre participanții la evenimentele noastre, implicați în network marketing. Eu cred că nu au doar o caracteristică comună, ci mai multe: sunt pasionați de educație continuă și de identificarea metodelor de creștere a veniturilor personale pe de o parte, cât și de sprijinirea constantă a celor din jurul lor.

Am susținut cursuri de finanțe personale pentru câteva companii de network marketing și impactul lor a fost extrem de relevant. Participanții au identificat instrumente și metode clare de creștere a veniturilor și de îmbunătățire a gestionării și investirii eficiente a banilor. În acest moment construim programe de educație financiară dedicate pentru rețelele de network marketing.

MLM News: Cum definiți dumneavoastră network marketingul?

Eusebiu Burcaș: Din punctul meu de vedere network marketing-ul este un model de afacere prin care toți cei implicați în promovarea și vânzarea produselor au beneficii financiare din asta. Inclusiv consumatorul final, cel care în sistemele clasice de vânzări este cel mai văduvit, în sistemele de tip network marketing are de câștigat. Pe de altă parte este probabil cel mai eficient sistem de cointeresare și implicare a managerilor în rezultatele rețelei proprii.

MLM News: Recomandați sistemul de network marketing persoanelor cărora le oferiți consultanță? Spre exemplu, celor care doresc să pornească o afacere, dar nu au experiență și banii necesari unei afaceri clasice?

Eusebiu Burcaș: Da, în special celor care își doresc să învețe vânzări. Pentru că aceste sisteme combină sistemele de instruire eficientă cu capacități foarte bune de natură logistică și în special livrarea mărfurilor către consumatorii finali. Adică sunt niște sisteme funcționale, testate și validate care elimină aproape în totalitate posibilitatea de eșec, foarte întâlnită la start-up-urile clasice.

MLM News: Multe dintre persoanele care pornesc o afacere de network marketing în căutarea independenței financiare renunță după o anumită perioadă. Pe dumneavoastră ce v-a ținut în cursă până la succes? Care sunt convingerile care vă ajută să obțineți ceea ce doriți?

Eusebiu Burcaș: În ce privește independența financiară, poate companiile de network marketing nu definesc corect conceptul. În accepțiunea mea independența financiară înseamnă că sursele de venit pasiv își acoperă cheltuielile generate de nivelul de trai. Să nu uităm însă că doar 6,9% din populație atinge acest nivel.

Probabil că motivatorii mei sunt diferiți pentru că noi nu avem, deocamdată,  un sistem de tip network marketing 🙂

Eu sunt motivat în special de rezultate. Convingerile mele fundamentale pornesc de la premisa că, dacă oferi valoare semenilor, este imposibil să nu obții ceea ce dorești.

MLM News: Ce se întâmplă dacă, în planul pe care vi l-ați făcut, nu puteți trece la pasul următor?

Eusebiu Burcaș: Înseamnă că planul nu a fost bun. Analizăm unde a apărut eroarea, cauzele acesteia și replanificăm. Pe de altă parte s-ar putea ca însăși obiectivul planului să nu fi fost adecvat și aliniat cu valorile noastre și atunci îl abandonăm.

MLM News: Cum se vede domeniul de network marketing prin prisma investitorului? Cumpărați acțiuni sau urmăriți evoluția acțiunilor companiilor de vânzări directe cotate la bursă? Spre exemplu, acțiunile Herbalife au avut o evoluție spectaculoasă anul trecut.

Eusebiu Burcaș: Nu am investit în companii de network marketing până acum și nu le-am urmărit nici evoluția la Bursă. De bună seamă se impune o analiză serioasă din partea noastră a unor investiții de acest gen și promit că voi reveni cu un articol pe această temă.

MLM News: Aveți vreo experiență personală legată de domeniul de network marketing? Vi s-a propus vreodată un parteneriat în acest domeniu? Ați întâlnit distribuitori insistenți? Profesioniști? Povestiți-ne cum a fost.

Eusebiu Burcaș: Da, am fost curtat de-a lungul timpului de aproape toate rețelele de network marketing ce acționează în România. Nu am activat însă în niciuna până acum, pentru că nu am găsit încă niciun sponsor suficient de persuasiv 🙂

MLM News: Consumați produse distribuite în sistem de network marketing? Din ce gamă – suplimente, produse de îngrijire personală, de îngrijire a locuinței?

Eusebiu Burcaș: Da, consumăm frecvent în familie produse distribuite prin aceste rețele, în special cele de îngrijire personală și de nutriție. Marea lor majoritate sunt produse de foarte bună calitate și dacă reușești să obții și beneficii materiale din folosirea lor atunci avantajele sunt duble.

MLM News: Din experiența dumneavoastră în vânzări directe, ați putea alege un lucru pe care l-ați învățat din practică și pe care dacă l-ați fi știut la început v-ar fi ajutat mult, o recomandare care i-ar putea ajuta pe cei implicați în domeniu să se apropie mai mult de succes?

Eusebiu Burcaș: Da, cred că ceea ce lipsește oamenilor din jurul nostru este perseverența și răbdarea. Majoritatea copleșitoare a celor care au fost într-un asemenea sistem renunță mult prea repede, pentru că își doresc câștiguri pe termen scurt. Foarte mulți  dintre distribuitorii pe care-i cunosc au renunțat înainte de a-și recupera investiția inițială. Asta spune multe despre disciplina, dedicarea și motivația lor.

Dacă vă întrebați unde și cum puteți participa la cursurile care poartă semnătura Eusebiu Burcaș, iată un seminar gratuit – Cele 8 decizii care îți marchează viața financiară -, care va avea loc în mai multe orașe:

– Arad – 29 Aprilie 2014, 17:30 – 20:30

Hotel Continental Forum (Bdul Revolutiei, nr 79-81)

– Sibiu – 13 Mai 2014, 17:30 – 20:30

Hotel Ibis Sibiu (Calea Dumbravii, nr 2-4)

– Constanța – 15 Mai 2014, 17:30 – 20:30

Golden Tulip Mamaia (Bdul Mamaia, nr 209)

Află AICI mai multe detalii despre evenimente și înscriere

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar