Internetul rulează pe video

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

video-internet-marketingInternetul a fost construit pe cuvinte. Acum, internetul rulează pe video. Facebook-ul singur a depăşit YouTube ca locul în care s-au răspândit cele mai multe video vizionate pe minut, scrie expertul în marketing Clark Diemer.

În timp ce aceasta este o veste mare pentru companiile din industria de vânzări directe care beneficiază extrem de mult de pe urma networkingului social, aceasta înseamnă, de asemenea, că şi calitatea conținutului video are mai multă concurenţă.

Aflat în tren, în baie, sau… în timpul orelor de curs, oricine poate avea acces la conținutul video, în timp ce parcurgeți ultimele date ale acestora. Iar marketerii video profită de acest lucru, incluzând în clipuri legende mari care transmit un mesaj privitorului chiar și dacă acesta are telefonul pe mut.

Raza de acțiune a marketingului video devine din ce în ce mai mare în fiecare zi: întregi rețele de publicitate se bazează pe video pentru a afișa anunțuri în jocurile de pe telefoanele mobile. Unele chiar îţi cer să te uiţi la un video înainte de a trece la nivelul următor. Merg şi până acolo încât îţi arată un video de reclamă care rulează înainte de un tutorial la care încerci să te uiţi.

Din fericire, companiile de vânzări directe nu e nevoie să fie convinse despre importanţa înregistrărilor video.

Când este vorba despre o nouă frontieră, firmele de vânzări directe se adaptează repede: fie că este vorba despre vânzări din uşă în uşă, despre sesiuni la domiciliu, marketing online sau marketing video, puteţi conta întotdeauna pe faptul că industria vânzărilor directe se va năpusti asupra tehnologiilor inovatoare, rămânând fidelă, în acelaşi timp, principiilor fundamentale adevărate şi verificate.

Dar haideți să vedem cum se conturează peisajul marketingul actual cu proiectele video pe care le aveţi.

Folosiţi oamenii

Nu, nu este vorba despre a obţine avantaje de pe urma oamenilor, dar dacă există cineva pasionat de produsele pe care le vindeţi, folosiţi-l pentru un scurt testimonial. O mărturie bună de 60-90 de secunde poate funcţiona excelent şi o puteţi împărţi oricând în segmente mai scurte, pe care să le folosiţi pe social media. Nu aveţi nevoie de un studio luxos sau de o cabină de sunet. Mergeţi acolo unde se află ei, acolo unde trăiesc sau unde lucrează şi încercaţi să-i înregistraţi în mediul lor obișnuit.

Proba socială conduce vânzările directe, de aceea testimonialele trebuie să fie parte a proiectelor video mai largi pe care le aveţi, ca şi clipuri scurte pentru social media. În ciuda numeroaselor trenduri şi progrese făcute în producţia video, un cap care vorbeşte va capta mereu atenţia şi încrederea privitorului.

Arătaţi culisele afacerii

Oamenii sunt curioşi. Ei vor să ştie cum se face un lucru. O privire în culisele afacerii şi produselor va deschide un drum lung pentru stabilirea încrederii. Lăsaţi privitorul să fie parte în proces, de la concepţie, la producţie şi dezvoltare. Acest lucru nu doar arată cine este compania pe care o aveţi, dar comunică o mulţime de lucruri despre produse, firmă şi cultura companiei.

Este inutil să încercaţi să „ascundeţi magia”. Această generaţie conectată se hrăneşte din cunoştinţe. Cine eşti tu? Unde eşti? Cum îţi realizezi produsele? Acestea toate sunt întrebări care îi interesează pe privitori, dacă răspundeţi la ele într-un mod convingător, folosind creativitatea şi conţinutul video.

Înregistrarea aderentă

Trebuie aderenţă. Nu puteţi mereu să şocaţi mintea privitorului. Trebuie doar să vă prezentaţi ideea, proiectul, într-un mod care va permite informaţiei să persiste. Nu contează cât de simple sunt, trebuie găsit mereu ceva „lipicios” sau interesant care să dea fiecărui video un imbold suplimentar. Puteţi încă să găsiţi o cale de a include elemente care rup gura târgului, cum ar fi noi efecte ale camerei, animaţie grafică sau efecte speciale.

Vânzările directe sunt pline de companii vizionare, care transformă ideile în adevărate mişcări. Conţinutul convingător, o imagine coerentă a mărcii şi un video atractiv reprezintă cel mai bun mod de a menţine totul în mişcare şi de a vă dinamiza oamenii.

Sursa: Strategic Choice Partners

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar