Instabilitatea din Ucraina se răsfrânge asupra afacerilor din zonă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

map_of_ukraineCreșterea tensiunilor pe fondul situației politice încordate din Ucraina, au declanșat un declin al monedelor care trag în jos profiturile afacerilor din regiune. Cu grivna ucraineană și rubla rusească slăbite,  compania suedeză de cosmetice Oriflame a înregistrat o scădere de 24% în 2014.

Duminică, guvernul din Crimeea sprijinit de ruși a desfășurat un referendum cu privire la separarea de Ucraina și unificarea cu Rusia. SUA și UE au anunțat că nu vor recunoaște rezultatele și au emis sancțiuni împotriva oficialilor de la vârf din Rusia, cerând întreruperea activităților sale militare în regiune. Forțele ruse au ocupat fosta republică sovietică de la sfârșitul lunii februarie.

Rusia, țările baltice și fostele state ale Uniunii Sovietice reprezentau 51% din vânzările Oriflame anul trecut. Hrivna a scăzut cu 17 % față de euro în acest an, iar rubla cu 11%. Oriflame a scăzut până la 145,3 de coroane per acțiune la bursa din Stockholm, atingând cea mai mică cotație din aprilie 2005.

“Este, desigur, îngrijorător atunci când două dintre cele mai mari piețe ale noastre sunt în conflict una cu alta, dar vom continua ca de obicei, cu afacerea noastră”, a declarat Johanna Palm, șef de relații cu investitorii la Oriflame pentru Bloomberg.

Alte companii de vânzări directe cu sediul în SUA, care au o miză în regiune sunt: Amway, Avon, Herbalife, Mary Kay, Morinda și Nu Skin. În același timp, Carlsberg, cel mai mare producător de bere din Rusia, a pierdut 12 procente din prețul acțiunilor sale cotate la bursă.

Surse: Direct Selling News

Bloomberg

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. De ce numai Oriflame? Multe alte companii multinationale sunt active pe pietetele ucraineana si rusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar