În regatul Avon sub Andreea Jung

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Queen of BeautyPe standurile librăriilor online a apărut cartea “Beauty Queen”, o carte a cărei eroină este nimeni alta decât Andrea Jung, iar autoarea, Deborrah Himsel.

Andrea Jung, fosta șefă fermecătoare a Avon, a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai carismatici și mai eficienți președinți de companii din lume, creditată cu redresarea uimitoare a venerabilului brand. Conducerea Avon era plină de directori de succes și cu rezultate foarte bune, dar atunci când Jung a intrat în cameră purtând costumul ei Chanel, cu rujul personalizat și perlele de marcă, fiecare cap s-a întors și a reușit să cucerească iremediabil pe toată lumea. Părea imposibil să facă o mișcare greșită, până când, în mijlocul vânzărilor în scădere, a unei anchete a SEC și a unei crize a brand-ului, a demisionat la sfârșitul anului 2012.

În ‘Beauty Queen’, Deborrah Himsel, fostă vicepreședinte la Avon, folosește povestea lui Jung ca un studiu de caz pentru două întrebări atemporale despre conducere: ‘Ce face ca liderii mari să fie mari?’ și ‘Ce le cauzează eșecul?’

Ea explorează atât primii ani ai lui Jung în care a avut succes, precum și combinația de abateri care au dus la căderea ei, inclusiv eșecul de a crește canalul de vânzări directe Avon.

Prin interviuri cu alți directori executivi, foști și actuali directori Avon și experți în leadership, autoarea analizează provocările unice cu care s-a confruntat Jung ca femeie în top 500 CEO al revistei ‘Fortune’;  linia subțire dintre mândrie și orgoliu și pericolul efectului de ’halo’ în timpurile noastre cu mize mari.

“Este nevoie de cunoștințe de primă mână, spirit de observație și neutralitate și o cantitate nu mică de curaj, pentru a spune o poveste credibilă despre un lider care nu a reușit. Miturile și misterul din jurul plecării directorilor executivi apreciați ascund, de cele mai multe ori, un alt unghi de vedere a ceea ce s-a întâmplat de fapt, lăsând să se vadă mult mai puțin decât ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. ‘Beauty Queen’ ne aduce nu numai în spatele scenei să vedem crizele de la Avon, dar ne ajută să apreciem unul dintre directorii de companii cei mai admirați ai timpului nostru, ca ființă umană. Analizarea liderului Andrea Jung este instructivă pentru toți liderii și pentru cei care lucrează cu ei pentru a-și dezvolta potențialul” declară Ph.D. Janet Spencer, de la Janet Spencer Consulting LLC.

Din 1999 până în 2005, Deborrah Himsel a lucrat alături de Andrea Jung la Avon ca vicepreședinte al companiei. Autoarea a fost și vicepreședinte al Deutsche Bank, acum fiind consultant în leadership pentru mai multe companii din Fortune 500, printre care Johnson&Johnson, KPMG, Exxon/Mobile, Bain, Citigroup și Walmart. Predă în universități de management și economie și a apărut în diverse medii, inclusiv Fox News, CNBC, Bloomberg.

Sursa: Macmillan

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar