Iata de ce uraste Bill Gates banii cash

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Se ştie că miliardarii nu ţin prea mulţi bani în portofele. Dar Bill Gates nu suportă numerarul din cauza efectului pe care-l are asupra oamenilor de la polul opus al bogăţiei – lumea este săracă şi fără conturi în bănci.

Alianţa “Better Than Cash”, care a fost fondată în Septembrie 2012 şi este parţial finanţată de Fundaţia Bill & Melinda Gates, a fost gazda unui mic dejun la Forumul Economic Mondial de anul acesta din Davos, Elveţia. Vorbitori din Filipine, Columbia si S.U.A., dar şi din alte ţări au discutat despre motivele pentru care tranzacţiile electronice sunt mai indicate decât cele cu numerar.

Potrivit Alianţei, primele 5 argumente ar fi:

–          Transparenţa: Mai puţină corupţie şi furturi când plăţile se pot urmări uşor. În Afganistan, salariaţii agenţiilor americane de ajutorare nu folosesc numerar pentru a nu mai fi atât de vulnerabili la jafuri.

–          Siguranţa: Banii ajung la destinaţie.

–          Incluziunea financiară: Plata electronică este o modalitate pentru oamenii fără conturi de a ţine o evidenţă a plăţilor facturilor scadente. Aceasta poate fi şi o “rampă” pentru obţinerea altor tipuri de servicii, cum ar fi creditele.

–          Economiile: Transportul banilor “gheaţă” este mai costisitor decât transferul lor on-line. Totuşi, mulţi oameni săraci consideră că este mai ieftin să folosească numerarul, deoarece câteva reţele fără numerar încasează comisioane mari.

–          Accesul la pieţe noi: Acesta este un avantaj în special pentru furnizorii de servicii financiare.

Sursa: Bloomberg Business Week

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar