Acțiunile Herbalife în scădere la începutul lunii. Vezi de ce sunt îngrijorați investitorii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Perioadă dificilă pentru Herbalife. Totul  a început la conferința de presă organizată de companie pe 1 mai, o dată cu anunțarea volumului afacerii pe primul trimestru al anului. O intervenție a unui investitor, David Einhorn, a dus la scăderea acțiunilor Herbalife cu 24%, la 53,35$, în New York, cea mai mare scădere din noiembrie 2008. Cea care a produs îngrijorări a fost întrebarea lui Einhorn: Câtă marfă este vândută de fapt clienților finali? Răspunsul companiei: Nu urmărim aceste cifre și nu considerăm că sunt relevante pentru afacere sau investitori.

Și lucrurile nu se opresc aici. Einhorn urmează să țină un discurs, pe 16 mai,  în cadrul unei conferințe dedicate tratamentului copiilor bolnavi de cancer și unii analiști economici iau în calcul posibilitatea ca acesta să facă din nou referiri la network marketing și mai ales la Herbalife cu această ocazie. Probabil că Einhorn va susține că Herbalife este o schemă piramidală care se bazează pe înregistrarea de clienți și distribuitori naivi, titrează Seekingalpha.com, iar argumentul ar fi acela că de fapt nimeni nu consumă produse. Același articol aduce însă și contraargumentul: posibilitatea timp de un an de a returna companiei produsele nefolosite. Iar procentul produselor returnate din totalul vânzărilor Herbalife este de doar 0,4% în ultimii doi ani.

O analiză detaliată oferă și jurnalistul Herb Greenberg, CNBC, pornind de la informații de tipul ce fel de produse oferă Herbalife, că aceasta este o companie de network marketing și ce înseamnă o companie de network marketing, că venitul pe anul trecut al companiei a crescut cu 26% ajungând la 3,5 miliarde de dolari sau că președintele Herbalife este unul dintre cei mai bine plătiți președinți de companii, până la informații de tipul celei că Belgia a declarat Herbalife drept o schemă piramidală ilegală, după un proces de 6 ani.

Herbalife Ltd. (abreviere: HLF) este o companie internaţională din domeniul nutriţiei şi al vânzărilor directe. Conform Herbalife Romania, compania are o reţea de marketing şi distribuţie formată din 1,8 milioane de distribuitori independenţi, care conduc afacerea în 72 de ţări.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariile sunt inchise.

NEWSLETTER
* = câmp necesar