Herbalife cumpără înapoi fostele sale acțiuni în valoare de 600 milioane USD

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Herbalife cumpără înapoi fostele sale acțiuni în valoare de 600 milioane USDHerbalife Ltd cumpără înapoi fostele sale acțiuni în valoare de 600 milioane USD, prin metoda licitației olandeze modificate, informează journalnow.com. Acțiunea a fost demarată miercuri de companie.

Compania are peste 750 de angajați în Winston-Salem, la fabrica sa de pe Coasta de Est a SUA.

La prețul de deschidere de miercuri de 130.02 pe acțiune, Herbalife putea recumpăra aproximativ 4,61 milioane acțiuni, reprezentând 5,3% din totalul de acțiuni de 87,43 milioane.

O companie își cumpără, de obicei, acțiunile înapoi din piață pentru a reduce numărul de acțiuni bursiere externe. Datorită faptului că sunt mai puține astfel de acțiuni, cele rămase devin mai valoroase. O companie mai procedează astfel atunci când consideră că acele acțiuni sunt sub valoare pieței.

Companiile folosesc metoda de licitare olandeză pentru re-achiziționarea unei valori predeterminate de acțiuni dintr-o rază de prețuri fixă într-un timp relativ scurt, de obicei 1-2 luni, potrivit analiștilor de la seekingalpha.com. Pe data de 16 mai, ora 17:00, a fost stabilit termenul pentru această ofertă.

Herbalife și-a anunțat planurile de recumpărare pe 28 februarie a.c., împreună cu cererea de aprobare a splitului de 2 la 1. Dacă va fi aprobată, splitul ar putea avea loc pe 17 mai.

Raza prețului pe acțiune variază de la un minim de 98 dolari la un maxim de 108 dolari. Prețul acțiunii Herbalife a urcat masiv la un record de 104.97 în timpul tranzacționării timpurii de miercuri.

Sursa foto: buzz.money.cnn.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar