Herbalife câștigă în Belgia. Curtea de Apel a schimbat sentința prin care era declarată schemă piramidală

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

la-fi-mo-herbalife-20131203-001Sentință în favoarea companiei dată de o Curte de Apel belgiană, care decide astfel că modelul de business Herbalife respectă legislația țării.  Sentința o anulează pe  cea dată de o Curte inferioară, în primăvara anului trecut, în favoarea organizației pentru consumatori Test-Aankoop care susținea că Herbalife este o schemă piramidală.

Într-o declarație de presă, Herbalife arată că tot acest timp a crezut că prima decizie a fost luată în urma unor erori și a unor interpretări greșite ale modelului său de business și a fost sigură că această primă sentință va fi schimbată la apel.

Herbalife continuă să se concentreze pe susținerea distribuitorilor independenți și a clienților din Belgia și rămâne dedicată unei relații deschise și transparente cu aceștia și cu autoritățile de reglementare, se mai arată în comunicatul companiei.

Vezi aici comunicatul de presă Herbalife

Investitorilor le-a plăcut știrea, informează Los Angeles Times, urcând prețul acțiunilor cu 3,95$, sau 5,5$, la 75,8 $ în mijlocul zilei de tranzacționare. Acțiunile companiei au crescut cu peste 130% anul acesta.

Compania a fost urmărită minuțios în ultimul an, în urma afirmațiilor investitorului Bill Ackman că Herbalife este o schemă piramidală care va fi în cele din urmă închisă de autoritățile americane. El a pariat un miliard de dolari că prețul acțiunilor companiei se va prăbuși, dar ulterior a făcut un pas înapoi, acțiunile crescând puternic.

Surse: Herbalife, Los Angeles Times

Foto: Mark Boster / Los Angeles Times

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar