Harrison Ford: Nu renunta niciodata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Una dintre vedetele cele mai cunoscute din industria filmului american, Harrison Ford, își atribuie soarta sa bună norocului… și câtorva principii simple, de modă veche.

Deși a fost nevoie de o duzină de ani ca Harrison Ford să devină o senzație în lumea filmului, el nu a renunțat, dar nici nu s-a agitat foarte tare. A devenit mai strategic doar.

Succesul a venit în 1977, ca Han Solo în Star Wars, un rol care se va relua într-o nouă serie, programată pentru lansare în 2015. Dar, înainte de a primi slujba, tânărul tată căsătorit a avut multe de înfruntat, tâmplăria fiind modul prin care punea mâncare pe masă pentru familia sa.

Acum în vârstă de 70 de ani, Ford este una dintre vedetele de film cele mai cunoscute din lume. Numai cele patru filme “Indiana Jones” i-au adus aproape 1,9 miliarde de dolari, iar trilogia Star Wars, încă 2,4 miliarde de dolari din încasări. Și nu includ vânzările de DVD-uri sau vânzările substanțiale la nivel mondial. Ford încă este în topul încasărilor din box-office, care i-au oferit un stil de viață de lux complet, cu hobby-uri de acțiune-aventură. Este îndrăgostit de zbor, având o gamă largă de aeronave, de la avion la elicopter, și se bucură, de asemenea, de motociclete.

Întrebat ce crede că a contribuit cel mai mult la succesul său, a dat un răspuns care uimește prin simplitate: “Există o mulțime de căi diferite prin junglă, dar întotdeauna am crezut că cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să te faci util. Să fie ușor să se lucreze cu tine, să fii muncitor și să ajuți oamenii să-și facă treaba. Și fă-o cu cât de multă pasiune și cât de bine poți”, spune Ford.

Recunoaște că a fost norocos, dar deși la început a fost plătit prost în industria filmului, a învățat apoi să se pună în valoare. Permițându-și să refuze roluri care nu-i plăceau, pentru că reușea să câștige bine din tâmplărie, a devenit printre cei mai bine plătiți actori când a început să joace roluri care-i plăceau.

J.J. Abrahams spune despre el: “Oh, îmi place Harrison! Probabil pentru faptul că este o ființă umană înâi și tâmplar. Și apoi un actor, și spun asta într-un sens bun. El nu este cineva care aduce acel tip de urâțenie de divă într-un proiect. El aduce doar candoare. El vine la muncă pregătit și își face treaba. E un om bun. Și e foarte, foarte amuzant. Mi-ar plăcea să lucrez din nou cu el.”

“Am ales actoria, în principal, pentru că este un loc unde am găsit un scop și am avut capacitatea de a-l îndeplini, dar a trecut o lungă perioadă de timp până am avut succes”, spune Ford. “Am avut o ambiție de a face ceea ce am ajuns să fac și am continuat atunci când alții au spus că nu pot s-o facă. Au fost o mulțime de oameni cu care am lucrat în acea perioadă, care au renunțat. Dar eu am biruit, iar tenacitatea a fost în mare parte motivul pentru care am reușit. Nu m-am dat bătut, nu am renunțat.”

Însurat pentru a treia oară, având patru copii și o carieră frumoasă în urmă, neobositul Harrison are planuri mari de actorie și în viitor, cu alte 3 filme care se vor lansa în 2013.

“Motivația este foarte importantă în continuarea drumului ales pentru orice om de afaceri” este o lecție de învățat de la starul Ford, în rolul din filmul “42” ce va apărea anul acesta pe marile ecrane.

În ultimii 15 ani, s-a aplecat și asupra problemelor de mediu, câștigând recunoașterea Harvard Medical School, care l-a recunoscut ca “Cetățean al Mediului Mondial”. Alte onoruri legate de activitatea sa ecologică includ noi specii de furnici și de păianjeni numite după el și o nouă specie de fluture, denumită Georgia, după fiica sa.

Sursa:  Success.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar