“Ghicitoarea piramidelor” a primit răspuns de la președintele DSA, Joseph Mariano

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

20150121-USnews-720Președintele Asociației Americane a Companiilor de Vânzări Directe, Joseph Mariano, i-a răspuns editorialistului Joe Nocera de la The New York Times, în urma unui articol publicat în 9 ianuarie: The Riddle of the Pyramids: What is Herbalife? (Ghicitoarea piramidelor: Ce este Herbalife?).

Este vorba despre o opinie în care Nocera compară meciul dintre investitorul Bill Ackman și Herbalife cu o cursă politică, distractivă uneori, însă care scoate la iveală chestiuni serioase, în cazul Herbalife problema pusă pe tapet referindu-se la practicile acesteia de business.

Iată răspunsul lui Joseph Mariano:

“Nu este nicio ghicitoare. În legislație piramida este clar definită ca operațiune care platește agenții în primul rând pentru recrutarea de noi membri și nu pentru vânzarea produselor. Autoritățile avertizează că sistemele piramidale le pot cere membrilor să cumpere cantități mari de produse, pe care nu le poți consuma sau pe care nu le dorești.

Multilevel marketing-ul nu este sinonim cu schema piramidală. Primul este o metodă legală, acceptată de marketare a produselor și serviciilor către consumator. Cea de-a doua este o operațiune ilegală care atrage pedeapsa prin lege.

Sute  de companii de vânzări directe din Statele Unite (uneori cunoscute ca fiind MLM) membre ale DSA sunt companii cu practici de business sigure, care oferă oportunități la milioane de oameni pe tot globul. Aceste companii, printre care și Herbalife, funcționează pe piață la cel mai înalt nivel de etică și respectă un cod intern de practici extrem de riguros.

Ar trebui să ne gândim la consecințele pe care le-ar putea suporta cei care vând și consumă aceste produse – și comunitățile pe care le servesc companiile – înainte de a pune buline negre pe afacerile lor recunoscute prin lege.”

Foto: Direct Selling News

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar