George Soros pariaza pe Herbalife

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Miliardarii George Soros și Carl Icahn au cumpărat împreună 5,65 milioane de acțiuni Herbalife în cel de-al doilea trimestru al anului, pariind că Bill Ackman nu are dreptate referitor la această companie, informează Bloomberg.

Soros Fund Management a cumpărat 4,9% din acțiunile Herbalife, în valoare de 227,5 milioane de dolari.

Icahn a achiziționat 600.000 de acțiuni Herbalife, deținând acum 17 milioane de acțiuni ale companiei, evaluate la sfârșitul trimestrului doi al anului la 765,9 milioane de dolari.

De ce investiția lui George Soros în Herbalife înseamnă  vești proaste pentru Bill Ackman?

Investiția lui Soros înseamnă că, în continuarea pariului său masiv contra acțiunilor Herbalife, fondul de învestiții Pershing Square al lui Ackman are ca oponenți, fără îndoială, cei mai mari agenți de bursă din istoria Wall Street.

George Soros are o avere estimată netă de mai mult de 19 miliarde de dolari, câștigată în decenii de pariuri legendare, inclusiv al unui succes enorm contra lirei sterline, care este faimos pentru că a învins Banca Angliei, o instituție cu ceva mai multă putere de-a lungul istoriei decât o companie cu sediul în Los Angeles, care vinde shake-uri dietetice, scrie Forbes.

Soros are 82 de ani și ar fi avut o avere mult mai mare, dar a donat o mare parte în scopuri caritabile. El a ajutat chiar la crearea industriei în care Ackman lucrează, fiind fondatorul uneia dintre cele mai renumite firme de fonduri speculative, Quantum Fund Management. A supraviețuit naziștilor și este unul dintre cei mai influenți oameni ai prezentului.

Cealaltă legendă cu care se confruntă Ackman în tranzacțiile sale cu Herbalife este singurul tip de pe Wall Street care este mai bogat decât Soros. Carl Icahn, a cărui avere  netă este de 20 de miliarde de dolari, a inventat strategia de investiții pe care Ackman o practică acum, cunoscută sub numele de activism în investiții. Icahn este cel mai prolific trader activist din toate timpurile, zdruncinând conduceri de la American Can la Motorola pentru mai mult de trei decenii. La 77 de ani, el nu și-a pierdut îndemânarea și tocmai pare să fi “fentat” un alt miliardar de 40 de ani, Michael Dell. Acțiunile la Icahn Enterprises au crescut cu 55% în acest an.

Cu toate acestea, Ackman riscă 1 miliard de dolari (20 de milioane de acțiuni) deoarece  crede că societatea este o schemă piramidală, care se va prăbuși odată ce oamenii își dau seama de fraudă și autoritățile de reglementare o vor închide. Este un pariu pe totul sau nimic.

Ackman susține că are o “obligație morală” de a lupta contra Herbalife, susținând că societatea profită de persoanele cu venituri mici și de grupurile minoritare, și că va dona profiturile sale personale din această tranzacție la bursă, în scopuri caritabile.

Dar problema pentru Ackman este că investiția Soros în Herbalife a afectat și mai mult profiturile Pershing Square în 2013. Pierderile fondului de investiții Pershing suferite pe hârtie sunt estimate la aproximativ 650 de milioane de dolari în 2013 în ceea ce privește Herbalife si are nevoie de a acoperi acestre pierderi din alte profituri pentru a isi putea mentine clasificarile Standard & Poor’s.

Suse: Bloomberg

Forbes

Foto: www.georgesoros.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar