Forbes: Noua mișcare a femeilor este antreprenoriatul

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Asistăm la o nouă revoluție tăcută în rândul femeilor, scrie Forbes. Spre deosebire însă de cea din anii 70, când femeile au decis să nu mai stea acasă și să se angajeze, asistăm astăzi la un traseu invers. Cu deosebirea că femeile de astăzi nu vor doar să se ocupe de casă, ci aleg calea antreprenoriatului, care generează joburi.

Forbes oferă și niște cifre relevante. De exemplu, procentul femeilor care au început afaceri în ultimii 20 de ani este mai mare ca cel al bărbaților, tendința fiind de a crea afaceri mici, chiar mai mici de 5 angajați. Un alt exemplu relevant este acela că femeile care conduc mici afaceri din birouri amenajate acasă au creat 16% din totalul locurilor de muncă existente în SUA în 2010.

Cum s-au descurcat femeile antreprenor în contextul crizei economice? Publicația ne informează că aproape jumătate dintre acestea nu au reușit încă să revină la nivelul vânzărilor de dinainte de recesiune, dar au perseverat și s-au adaptat noilor condiții economice. Cele mai multe femei antreprenor au recurs la un control riguros al costurilor și la rețelele sociale pentru a reduce cheltuielile de marketing.

Forbes remarcă deci o schimbare a modului în care femeile se impun în lumea afacerilor. Ce a determinat această schimbare? Multe femei spun Nu corporațiilor despre care consideră că le limitează și refuză să dedice ani întregi, cu ore suplimentare și fără sentimentul de împlinire  pentru a avansa pe scara ierarhică. Preferă în schimb să își pornească propriile afaceri, având la bază propriile valori, cu un program flexibil și putând să își construiască relații puternice de familie. Un lucru e sigur: această mișcare feminină, Revoluția tăcută a secolului 21 va fi de durată și să va face auzită din ce în ce mai tare –  concluzionează Forbes.com.

Sursa: Forbes

Foto: exactingeditor.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar