Forbes: Bill Ackman se retrage în fața Herbalife. Dar nu renunță

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

bill-ackmanÎn urmă cu aproximativ 10 luni, William Ackman a declarat în New York City că acțiunile Herbalife se îndreaptă către 0. El a criticat compania spunând că ar fi schemă piramidală și a anunțat că fondul său de investiții Pershing Square și-a redus pachetul de acțiuni Herbalife.
Acum, Ackman se retrage din acest pariu comercial masiv împotriva Herbalife, dar nu renunță. – scrie Forbes.com.

Într-o scrisoare către investitorii Pershing Square Capital Management, fondul său de investiții, Ackman a dezvăluit faptul că în ultimele săptămâni a reușit să atenueze pagubele produse de acțiunile Herbalife. Cu toate acestea, el nu renunță la războiul cu Herbalife, ci a cumpărat alte instrumente derivate pe care le descrie ca fiind de tipul investiții “pe termen lung”.

Creșterea acțiunilor Herbalife cu mai mult de 125% în acest an, i-au adus fondului său de investiții pierderi de 500 de milioane de dolari, pe lângă alte investiții dezastruoase, rezultatul fiind acela că fondul său se îndreaptă spre al treilea lui an de prezență neperformantă pe Bursa de Valori din SUA.

“Este extrem de important să nu lăsați factorii psihologici să interfereze cu raționalitățile economice în luarea deciziilor de investiții” – a declarant Ackman încercând să își liniștească investitorii despre cruciada lui contra Herbalife.

Sursa: Forbes.com

Foto: Business Insider

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar