Fără această abilitate nu veți avea succes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Indiferent de domeniul în care activați, nu doar în network marketing, există o abilitate pe care trebuie să v-o dezvoltați dacă doriți să aveți succes.  Aceea de a vinde. Iar oamenii de succes  știu acest lucru foarte bine.

Într-un articol pentru Inc.com, Jeff Haden a întrebat 20 de proprietari de afaceri și președinți de companii ce abilitate consideră că i-a ajutat cel mai mult să aibă succes. Iar răspunsul a fost invariabil: aceea de a vinde.

Autorul articolului vine și cu o explicație. Pentru majoritatea oamenilor “vânzările” implică manipulare, presiune etc.  Dar dacă prin vânzare înțelegi explicarea logicii și a beneficiilor unei decizii, atunci toată lumea – proprietar de afacere sau nu – are nevoie de abilitatea de a vinde: pentru a-i convinge pe ceilalți că o idee are sens, pentru a le arăta șefilor sau investitorilor că un proiect sau o afacere este profitabilă, pentru a-i ajuta pe angajați să înțeleagă beneficiile unui noi proceduri etc.

În esență, abilitatea de a vinde se traduce în abilități de comunicare, foarte importante în orice afacere sau carieră – iar cele mai multe lucruri legate de comunicare le înveți lucrând în… vânzări. Iar a aloca timp în network marketing pentru a dobândi această abilitate este o investiție care vă va aduce totdeauna dividende.

Printre beneficiile menționate în articol se numără:

– Veți învăța să negociați: cu clienții, cu furnizorii, chiar și cu angajații. Oamenii de vânzări învață să asculte, să evalueze, să identifice obiecții și să răspundă acestora, să găsească o cale spre încheierea unei înțelegeri.

– Veți învăța să finalizați o vînzare. Multor oameni le e greu să ceară ceea ce doresc. Finalizarea unei vânzări este artă, dar și știință. La fel și când este vorba de a-i face pe ceilalți să fie de acord cu tine și să te urmeze. Dacă vreți să conduceți oameni, trebuie să puteți finaliza. Adevărații oameni de vânzări știu să facă acest lucru. La fel și liderii sau șefii adevărați.

-Veți învăța să insistați. Oamenii de vânzări aud cuvântul “nu” tot timpul. Cu timpul veți începe să percepeți un “nu” drept o provocare, nu un refuz, și vă veți da seama ce să faceți mai departe.

– Veți învăța autodisciplina. Când lucrezi pentru o companie mare, uneori poți să mai tragi de timp fără să fii afectat la salariu. Când ești plătit în funcție de comision motto-ul tău devine: Totul depinde de mine. Munca în vânzări este un mod eficient de a face legătura permanent între performanță și recompensă.

– Veți avea mai multă încredere în propria persoană. Veți învăța să faceți un pas în față cu încredere, mai ales în momente mai dificile sau de criză.

Și dacă nu sunteți convinși, încercați. Beneficiile unei asemenea experiențe le veți regăsi atât în carieră, afaceri, cât și în viața personală.

Oamenii de succes își petrec majoritatea timpului… vânzând. Concluzia articolului? Învățați să vindeți, este cea mai bună investiție pe care puteți să o faceți.

Foto: ation.co.nz

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariile sunt inchise.

NEWSLETTER
* = câmp necesar