Este Network Marketingul doar o escrocherie?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Încarc...

Este o diferenţă uriaşă între network marketing şi schemele piramidale. Aflaţi adevărul în cele ce urmează.

Network-Marketing.gifMichael Sheffield, fondator Sheffield Resource Monitor, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Internaţionale de Multi Level Marketing (MLMIA) a fost întrebat, la un moment dat:

Întrebare: Unii prieteni continuă să încerce să mă aducă în afaceri de network marketing care seamănă cu unele tipuri de jocuri cu bani sau piramidale. Alţi prieteni îmi spun că e ilegal şi că o să am probleme. Cum ştiu ce este legal şi legitim?

Răspuns: Pentru a te ajuta să înţelegi ce este network marketingul, trebuie să explic, în primul rănd, ce nu este. Mai întâi, network marketingul nu este o schemă piramidală. Piramidele sunt programe similare cu scrisorile lanţ, unde oamenii doar investesc banii pe baza promisiunii că alţi oameni vor pune şi ei bani, care se vor întoarce la ei şi, cumva, se vor îmbogăţi. O piramidă este strict un joc cu bani şi nu are nicio bază în comerţul real. În mod normal, nu există nici un produs la mijloc, numai banii trec dintr-o mână într-alta. Piramidele din zilele noastre pot implica un produs, dar care e clar că e acolo doar ca să mascheze jocul cu bani.

Network marketingul este o afacere legitimă. În primul rând, se bazează pe aprovizionarea oamenilor cu produse reale, legitime, de care au nevoie şi le vor pentru un preţ corect. Dacă unii oameni câştigă mulţi bani din network marketing, este pentru că beneficiul lor financiar este întotdeauna rezultatul eforturilor lor dedicate construirii unei organizaţii care vinde produse şi servicii reale.No piramid

Piramidele sunt ilegale şi se bazează pe a profita de oameni. Ca o persoană să facă realmente bani într-o schemă piramidală, altcineva trebuie să piardă bani. Dar în network marketing, fiecare persoană îşi poate multiplica eforturile, aptitudinile şi talentul prin a-i ajuta pe alţii să aibă succes. Network marketingul s-a dovedit a fi parte din noua economie şi un mod preferat de a face afaceri aici şi în întreaga lume.

Network marketing nu înseamnă să profiţi de pe urma prietenilor şi rudelor tale. Cu numai câţiva ani în urmă, network marketing însemna să vinzi retail sau să sponsorizezi din lista „caldă” de prospecţi. Deşi a partaja (share) produsele sau serviciile şi oportunitatea de afacere cu oameni pe care îi cunoşti este, încă, temelia acestui business, astăzi vedem din ce în ce mai mulţi oameni care folosesc tehnici sofisticate de marketing, cum ar fi Internet, teleconferinţe şi alte tehnici de sponsorizare la distanţă pentru a-şi extinde reţeaua în toată ţara.

Network Marketing nu este o schemă de îmbogăţire rapidă. Sigur, unii oameni fac o groază de bani foarte repede. Mulţi ar spune că aceştia sunt norocoşi. Dar succesul în networking nu se bazează pe noroc. (Din păcate, banilor nu le cresc aripi şi nu zboară în contul tău bancar indiferent ce ţi s-ar fi promis.) Succesul în network marketing se bazează pe a respecta câteva principii elementare, dar dinamice.

Acum hai să vedem ce este network marketing. Network marketing este o afacere serioasă pentru oameni serioşi. Este un sistem verificat, acolo unde design-ul, creaţia şi cheltuielile pe care echipa corporatistă le-a întreprins, sistem care devine un itinerar pentru succesul tău. Cu condiţia să respecţi sistemul simplu, verificat şi duplicabil pe care companiile bune ţi-l pun la dispoziţie.

Adevărata cheie este aceasta: Network marketing înseamnă valorizare. Poţi să-ţi valorizezi timpul şi să creşti numărul de ore de muncă pe care să fii plătit prin sponsorizarea altor oameni şi câştigarea unui mic venit din munca lor. J. Paul Getty, care a clădit una din cele mai mari averi din lume, a spus „mai bine câştig 1% din munca a 100 oameni decât 100% din munca mea proprie.” Acest concept elementar este piatra de temelie a network marketingului.

De exemplu, cei mai de succes oameni care construiesc o afacere în network marketing fac asta cu o metodă organizată. Ei lucrează câteva ore dedicate în fiecare săptămână, iar fiecare oră de muncă constituie o cărămidă pentru creşterea pe termen lung a afacerii. Apoi, ei sponsorizează alţi oameni şi îi învaţă pe acei oameni cum să vândă produsul companiei şi, de asemenea, îi sponsorizează pe alţii care duplică acest proces.

Prin a ajuta oamenii pe care îi sponsorizezi personal să sponsorizeze alţi oameni, te duplici. Pe măsură ce procesul continuă, creezi o creştere combinată care poate duce la sute sau poate mii de oameni care să intre în afacerea ta. Îţi valorizezi timpul prin a-i ajuta pe alţii să aibă succes şi a câştiga un venit de pe urma muncii lor.

În cazul network marketingului, nu se cere un capital mare, nu există limitări geografice, nu se cere o cotă-parte minimă şi nici nu e nevoie de educaţie sau aptitudini speciale. Network marketingul este o afacere cu cheltuieli mici, la domiciliu, care oferă realmente multe din avantajele fiscale de care te bucuri când ai propria afacere. Network marketing este o afacere „de la om la om” care îţi poate lărgi semnificativ cercul de prieteni. Este o afacere care-ţi permite să călătoreşti şi să te simţi bine, dar şi să te bucuri de stilul de viaţă pe care un venit suplimentar ţi-l poate oferi.

Sursa: entrepreneur.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar