Distribuitorii din India, protejați de noile norme de reglementare a vânzărilor directe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

india-978488_960_720Companiilor de vânzări directe le va fi interzis să perceapă orice taxă de pornire de la distribuitorii lor. De asemenea, vor fi obligate să cumpere înapoi produsele nevândute. Așa arată noile norme pe care le pregătește Ministerul Afacerilor de Consum pentru a reglementa sectorul vânzărilor directe în India, informează The Times of India.

Companiile vor trebui să permită restituirea integrală sau garanţiile de răscumpărare pentru bunurile şi serviciile vândute către vânzătorii direcţi. Asta va ajuta la protejarea a mii de gospodine şi profesionişti care lucrează part time ca distribuitori.

Tactica va clarifica, de asemenea, diferenţa dintre o firmă de vânzare directă şi o “schemă piramidală”, pentru a pune capăt oricărei ambiguităţi. În mod normal, schema piramidală este un model de afacere care recrutează membri printr-o promisiune de plăţi sau servicii prin înscrierea altora în schemă, în loc de vânzarea produselor sau serviciilor.

Industria de vânzări directe a cerut autorităţilor să nu o trateze ca “schemă piramidală”. Potrivit celor din industrie, afacerile de vânzări directe sunt înregistrate la organismele locale de reglementare conform legislaţiei în vigoare, în timp ce “schemele piramidale” sunt neînregistrate. În India, numărul de vânzători direcţi aproape s-a dublat între 2004 şi 2009. În ceea ce priveşte numărul de vânzători direcţi, India s-a clasat pe locul 11 la nivel mondial, în 2009 – 2010, potrivit unui raport ICRIER (Indian Council for Research on International Economic Relations – Consiliul Indian pentru Cercetare în Relaţiile Economice Internaţionale).

Industria de vânzări directe are drept ţintă să atingă în jur de 20 de miliarde de rupii (peste 300 milioane de dolari americani) până în 2025. Aceasta oferă oportunităţi de auto-angajare atât bărbaţilor, cât şi femeilor şi este răspândit în oraşele din întreaga ţară. Lipsa unor orientări clare a afectat industria de vânzări directe, pentru că a fost mereu restrânsă de schemele piramidale, mai informează publicația.

Reglementările vor fi notificate în curând şi condiţiile vor trebui adoptate imediat. Toate firmele care operează în întreaga ţară vor trebui să se alinieze normelor în termen de 90 de zile. Acestea includ înregistrarea obligatorie la agenţiile guvernamentale de stat.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar