Directorii Avon: Va fi a treia oară o reușită?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Directorii Avon Va fi a treia oară o reușităJan Zijderveld, ex-director Unilever, a fost numit recent CEO al Avon, al treilea care ocupă această poziție în ultimii 19 ani. A venit după alți doi CEO care au acumulat ceva timp în această poziție, dar care acum sunt ținuți minte după rezultatele slabe pe care le-au înregistrat, consideră Hakki Ozmorali, într-un articol publicat pe worldofdirectselling.com.

Andrea Jung (1999-2012)

Spre deosebire de cei doi predecesori ai ei, Andrea Jung a fost promovată pe poziția de CEO din interiorul companiei. Ea s-a alăturat companiei Avon în 1994 pentru a conduce grupul de product marketing. A devenit Vicepreședinte Executiv în 1997, iar în 1999, la 41 ani, a devenit CEO, poziție pe care a ocupat-o până în 2012, când a fost înlocuită de Sheri McCoy, sub presiunile acționarilor.

După ce a plecat, Jung a fost numită unul dintre Cei mai proști 5 CEO ai anului 2012 de Washington Post. Potrivit acelui articol, abilitățile ei de marketing nu au fost suficiente pentru a compensa abilitățile ei operaționale slabe.

În ultimul ei an ca CEO al Avon, acțiunile companiei au scăzut cu 45%. Plecarea ei a provocat creșterea acțiunilor bursiere cu 5% într-o singură zi.

Sherry McCoy (2012-2018)

Sheri McCoy a preluat compania în 2012, venind de la Johnson & Johnson, unde a adunat o experiență de 30 ani.

În 2012, vânzările globale ale Avon au intrat în declin pentru prima dată după o lungă perioadă de creșteri. Scăzuse cu 5%. Situația cu profitabilitatea companiei era mult mai rea. Declinul anual al profiturilor de operare era de peste 50%. Și, din nou, pentru prima dată în mulți ani, Avon a raportat o pierdere netă în loc de un profit net.
În 2012, Amway a preluat coroana de la Avon pentru cea mai mare companie de direct selling din lume.

În decembrie 2015, Avon a anunțat vinderea afacerii din America de Nord către Cerberus Capital. Decizia a fost urmată de mutarea sediului central global al Avon de la New York în Londra.

În timpul lui Sheri McCoy, o acțiune bursieră Avon care valora 22-23 USD la Bursa din New York în 2012 a ajuns la cel mai mic preț, de 1,85 USD în noiembrie 2017.

Avon a anunțat în august 2017 că Sheri McCoy se va retrage definitiv în martie 2018.

Jan Zijderveld (2018- )

În februarie a.c., Avon a anunțat numele celui de-al treilea CEO care va conduce compania în secolul 21. Zijderveld, la fel ca Sheri McCoy, provenea din afara industriei de direct selling. De data aceasta, Avon și-a ales liderul de la Unilever. Zijderveld a înregistrat o carieră de 30 ani la această companie, la fel ca McCoy la Johnson & Johnson. Ultimul său post a fost cel de Președinte al grupului european Unilever.

În acest moment, Jan Zijderveld este un necunoscut pentru industria globală de direct sales. Va fi judecat în mod natural în funcție de acțiunile sale de a ridica compania. În prezent, Avon este estimată la aproximativ 1,2 miliarde USD, cu mult sub cele 10,7 miliarde pe care Coty era pregătită să le ofere în 2012.

Într-un context aparent fără legătură, Rick Goings, Președinte Executiv al Tupperware, cu mulți ani de experiență în industria de profil spunea: “Doar pentru a le reaminti celor cu experiență multă, a avea o conducere într-o companie de direct selling care înțelege afacerea este critic.”

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar