Despre monede digitale cu Florin Străchinuță: O sabie cu două tăișuri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
monedeDată fiind goana actuală după Bitcoin și criptomonede, MLM News vă oferă de data aceasta un interviu cu Florin Achim Străchinuță.  Povestea sa seamănă cu un film cu treceri de la agonie la extaz și invers, cel puțin din momentul în care a plecat în Spania, pentru un viitor mai bun, și unde a avut afaceri tradiționale (două firme de construcții și un restaurant). În urmă cu 5 ani a ajuns la faliment, a pierdut totul și a rămas cu multe datorii. Principala lecție pe care a învățat-o este că știa să facă bani, dar nu avea educația financiară și înțelegerea să-i administreze înțelept. Apoi a cunoscut zona de MLM, dar nu s-a regăsit în acest mediu. În urmă cu 6 ani a cunoscut lumea criptomonedelor, care l-a fascinat și de atunci a urmat foarte multe cursuri de pregătire, trading bursier și investiții financiare, ajungând să fie o persoană cu expertiză în domeniu.

MLM News: Mă bucur să te avem alături de noi pe MLM News, Florin. Anunțam, la finalul anului trecut, că unul din trendurile momentului în businessurile MLM (dar nu numai) îl reprezintă monedele digitale. Cum ai descrie această piață nouă a monedelor digitale? Pe tine cum te-a cucerit acest domeniu?

Florin Străchinuță: Este viitorul în plăți și transferuri de bani. Din punctul meu de vedere, este o piață atractivă, dar și periculoasă (o sabie cu două tăișuri) și 85% din oamenii care investesc în această piață pe termen lung vor pierde sigur. Și am să vă spun și de ce: amintiți-vă cu cel puțin 15 ani în urmă când trendul era Forexul, unde marea majoritate a oamenilor care au intrat și-au pierdut până și casele, și au ieșit câștigători cei care au fost pregătiți. În două cuvinte, o mică parte din ei au devenit milionari și restul au fost pierzători.

Eu am descoperit acest domeniu în urmă cu aproximativ 5 ani, când am fost obligat, trăind în Spania, să găsesc o formă de supraviețuire pentru că nu puteam să am un cont bancar și aveam o datorie la statul spaniol de 200.000 de euro din cauza sistemului fiscal și legilor spaniole. Acest lucru se întâmplă și în România micilor întreprinzători și oamenilor de afaceri.

După un timp am descoperit că dacă ești bine pregătit se pot câștiga foarte mulți bani în acest domeniu, dar asta nu va dura la nesfârșit (cam 3-4 ani).

MLM News: Ai recomanda un MLM cu monedă digitală? Cum l-ai alege?

Florin Străchinuță: Nu cunosc în momentul de față nici un MLM cu monedă digitală care a funcționat și din experiența mea și studiile MLM-urilor din ultimii 3 ani cu monedă digitală toate au avut același rezultat, adică au dus la pierderea banilor oamenilor (CoinSpace, Swisscoin, Verox și nu e atât de departe Firstcoin). Asta deoarece companiile care s-au lansat cu criptomonede până acum nu au reușit să dea o utilitate reală a monedei pe piața libera, care astfel să-i asigure suficientă valoare și stabilitate.

MLM News: Există două voci generice contradictorii vizavi de monede. Una care susține că monedele digitale vor dispărea în foarte scurt timp, pentru că sunt niste scheme ponzi, că aceste creșteri și descreșteri ale lor sunt controlate tocmai pentru a goli buzunarele oamenilor. O altă voce susține că monedele digitale reprezintă viitorul banilor și că se poate câștiga mult în acest domeniu. Tu cum vezi lucrurile?

Florin Străchinuță: O monedă digitală va fi și va rămâne o monedă digitală, iar vizavi de schemele Ponzi o mulțime de monezi digitale sunt folosite în scopuri necinstite pentru a lua banii oamenilor. Referitor la creșterile și descreșterile de preț, speculațiile la bursă tot timpul au existat, și în general aceste variații de preț golesc buzunarele oamenilor needucați și nepregătiți în acest domeniu.

Dacă nu ești capabil să gestionezi 1.000 de euro, niciodată nu vei putea gestiona 1 milion de euro.  Asta din punctul meu de vedere necesită educație financiară solidă. Marea majoritate a oamenilor în momentul în care investește o face la nivel emoțional.

Da, într-adevar, criptomonedele reprezintă viitorul banilor și vor înlocui banii fizici. Într-adevăr se pot câștiga mulți bani, dar, repet, trebuie să fii bine pregătit. Toți acei oameni care vor investi pe cont propriu, la început poate că vor câștiga, dar pe termen lung sigur vor pierde, din simplul motiv că nu controlează această piață.

MLM News: Hai să discutăm pe un exemplu concret: Bitconnect. Sunt oameni care au câștigat și oameni care au pierdut bani cu Bitconnect. S-a câștigat din zona de recomandare, pentru că erau niște procente care se dădeau pe 3 niveluri pentru recomandare, sau din zona de lending? Cum funcționează un astfel de sistem și la ce să se uite oamenii pentru a face o alegere bună?

Florin Străchinuță: Da, într-adevar, Bitconnect pe mine m-a ajutat foarte mult. Așa am putut să-mi dau seama de câtă lipsă de informare și educare există pe piață și cât de mare este nevoia oamenilor de a fi informați. Din nefericire, foarte mulți oameni au pierdut cu acest sistem și chiar și cei care au câștigat au pierdut pe altă parte.

Majoritatea câștigurilor au fost fie din zona de recomandare, fie că au cumpărat moneda la un preț mic, au păstrat-o mai mult timp și au vândut-o la o diferență foarte mare.

Din pacate, nici acest sistem nu mai recomand pentru că am descoperit că nu este sustenabil.

MLM News: Bitcoinul, după ce a avut acel salt spectaculos la 17.000 de dolari, a scăzut până la 6.000 de dolari. La ce să ne așteptăm, se poate face o predicție? Și dacă da, ce parametrii sunt de urmărit pentru o astfel de predicție?

Florin Străchinuță: Ca sa încercăm să facem o predicție, luăm în considerare știrile din ultimul timp și consider că este normal să crească. Și vă spun de ce: valul de știri negative au fost provocate intenționat pentru a scădea prețul. Așa funcționează și Bursele în general: știrile negative sunt scoase cu un singur scop, pentru a manipula prețurile.

Previziunea mea pentru bitcoin este că până la sfârșitul anului va urca considerabil.

MLM News: Hai să ne oprim puțin asupra ICO-urilor. Am urmărit și noi și știm că e o adevărată vânătoare de ICO-uri, unele cumpărându-se instant. Ce sunt de fapt ICO-urile?

Florin Străchinuță: ICO (Initial Coin Offering) este o lansare inițială de monedă pe care o face o companie sau organizație. Apar zilnic în jur de 3-4 ICO-uri și până la sfârșitul lunii iulie vor apărea peste 3.000 de ICO-uri. Trebuie să avem mare grijă, pentru că 80% din aceste companii sunt fraude. Este un trend acum al ICO-urilor, și foarte mulți se folosesc de naivitatea oamenilor.

Oricine, cu puține cunoștințe, poate să creeze o monedă. Dar sunt foarte puțini care pot face o monedă să fie sustenabilă și să crească.  Din cunoștințele mele, sunt foarte puține monede care au o acoperire reală.

MLM News: Știm că și tu pregătești o astfel de lansare de ICO. Despre ce e vorba? De ce ar investi oamenii în acest ICO al tău în mod special?

Florin Străchinuță: Da, într-adevar la 1 martie vom scoate pe piață un token de monedă, 1KCoin, care va funcționa pe blockchain-ul Waves. Este o monedă cu un concept diferit, deoarece are un întreg ecosistem în spate, lucru care nu este valabil pentru alte monede.

În primul rand, este un concept unic creat de mine pentru a genera creșterea organică și nu forțată a acestei monede. Fondurile proiectului vor fi investite într-un Fond De Investiții pe criptomonede, iar profiturile generate vor fi reîntoarse în moneda proprie înapoi către oameni. Echipa care se află în spatele acestei monezi este din România și Spania și este o echipă cu experiență de peste 15 ani în trading-ul bursier.

În vânzarea privată deja am vândut 1 milion de monede și în total vor fi 12 milioane.

MLM News: Are și o zonă de interes pentru MLM-iști sau doar pentru investitori?

Florin Străchinuță: Este un proiect la care poate participa tot omul și de acea m-am gândit și la planul de recomandare pe un singur nivel, pentru a da șansa și celor care au mai puține posibilități financiare să fie răsplătiți pentru munca lor de recomandare din timpul ICO-ului.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. In Japonia se fac platile in bicoin ,am vazut si masini de unde cumperi bitcoin ,nu vad nici un pericol e vorba de sume mici sau de plati ale serviciilor pe care le primesti in fondul tau personal RQ nu neaparat e vorba de inversiuni cantitative!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar