De la sport la business: cum sa devii din ce in ce mai bun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Atleții de top și antrenorii acestora reușesc să își îmbunătățească rezultatele pe baza unor verificări și măsurători constante. Succesul lor poate fi măsurat în secunde, centimetri, kilograme sau, în cazul Jocurilor Olimpice din 2012, în 44 de noi recorduri mondiale și 117 recorduri olimpice. În afaceri, echipele pot adopta o filozofie similară pentru a găsi soluții provocărilor-cheie, recomandă Direct Selling Education Foundation.

Cum poate fi realizat concret acest lucru? Cu multe informații. Foarte multe informații. Atleții din ziua de astăzi sunt cei mai măsurați din istorie, vizavi de tot ceea ce înseamnă sănătate, dietă și performanță. În afaceri, tehnologia ne permite accesul rapid la informații, iar situația și performanța unei afaceri pot fi măsurate, de asemenea, foarte simplu, alegând pur și simplu un soft potrivit în acest sens. Cu cât aveți mai multe informații despre afacerea dvs., cu atât puteți crea mai ușor o cultură a autodepășirii.

Spre exemplu, măsurarea nivelului de satisfacție a clienților prin chestionare oferă un feed-back specific și ne permite să luăm în calcul și să îmbunătățim anumite aspecte care contează cel mai mult pentru client. Asemeni atleților, măsurăm ceea ce am reușit să facem până acum și tindem spre perfecțiune.

Recordurile stabilite la Jocurile Olimpice din 2012 nu ar fi fost posibile fără filozofia îmbunătățirii continue. Din patru în patru ani sunt stabilite noi recorduri, ceea ce înseamnă că atleții olimpici sunt din ce în ce mai buni.

Pentru a vă îmbunătăți afacerea trebuie să gândiți asemenea atleților olimpici, care tind să devină mai buni. Nimic nu vă poate indica mai bine modalitățile de a vă dezvolta decât măsurarea propriei performanțe.

Sursa: DSEF

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar