Curajul de a fi perseverent… – editorial de Constantin D. Pavel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

2012-11-17 09.33.43Toți oamenii sunt minunați.

Toți oamenii au un potențial nelimitat în a crea și împlini vise.

Toți oamenii își doresc o viață mai bună și merită o viață mai bună.

Și toți trăiesc o viață mai bună, cu fiecare zi care trece!

Dar de ce resimt oamenii, totuși, că viața nu e bună, că e din ce în ce mai grea, mai dificilă, mai încâlcită? De ce problemele par a se înmulți, în loc să scadă? Pentru că nu înțeleg legile după care funcționează viața sau, mai rău, le înțeleg, dar le ignoră. Viața curge în curenți, iar când oamenii se opun curenților vieții, resimt, uneori aproape instantaneu, durerea acestei împotriviri. Atunci viața devine grea, lipsită de resurse, searbădă și tristă.

Concluzia firească, pentru a putea trăi o viață extraordinară, e simplă: tot ce avem de făcut e să învățăm mai întâi legile vieții, iar mai apoi să ne aliniem lor și, cu recunoștință, să culegem roadele-i îndestulătoare.

Una dintre cele mai importante legi ale vieții este Legea Perseverenței. În viață, în general, în afaceri, în particular, și în multi-level-marketing, în special, nu poate fi obținut nici un succes durabil fără perseverență.

Ce este perseverența?

Acțiune ritmică în vederea îndeplinirii unui scop prestabilit.

Practic, perseverența înseamnă a face ce trebuie făcut, atât cât e nevoie, pentru a ajunge unde ți-ai stabilit să ajungi.

Pentru a fi perseverent ai nevoie de curaj. Majoritatea celor care încep această activitate renunță nu pentru că nu apar rezultate, ci pentru că nu au suficient curaj. În cele mai multe cazuri, nu au curajul de a deveni oamenii care să poată susține rezultatele pe care și le doresc. Vor mulți bani, vor mașini luxoase, vor excursii în cele mai spectaculoase locuri de pe acest pământ, însă nu au curajul de a deveni liderii unor echipe care să le aducă tot ce-și doresc ei. Așa că fug de propriul succes, fug de visele care i-au motivat atunci când au început afacerea, fug de responsabilitatea de a se transforma pe ei înșiși într-o ființă superioară, capabilă să susțină tot ceea ce vor să obțină. Și deși în adâncul lor își dau seama prea bine ce îi îndepărtează de afacere, în realitate afirmă cu totul altceva, ba că afacerea nu e bună, ba că oamenii nu sunt buni, ba că firma și/sau managementul ei nu sunt bune. Iar odată ce eliberează aceste afirmații, se alături masei de ”foști” care-și dau cu părerea despre câte-n lună și-n stele…

Când am renunțat la afacere, eu am fost unul dintre aceștia. Da, recunosc, am dat vina pe afacere, pe produsele prea scumpe, pe liderii structurii mele, numai pe mine nu. Îmi cer acum iertare pentru toate inconvenientele pe care vorbele mele și felul în care am reacționat le-au creat afacerii, în general, și sponsorilor mei, în particular. Aidoma majorității, am fost orbit de Diamantul care doream să devin, speriat prea tare de faptul că va trebui să smulg bucăți mari din mine pentru a mă putea șlefui ca să ajung să strălucesc așa cum îmi doream.

Din fericire, am continuat să citesc mult, să ascult CD-uri în fiecare zi și să merg la seminarii și cursuri de fiecare dată când s-a ivit ocazia. Și am făcut toate acestea fără să-mi dau seama că, de fapt, chiar în asta consta procesul de șlefuire, acel proces ”dureros” de care mă temusem atâta. Și cu fiecare carte de dezvoltare personală citită, cu fiecare CD ascultat, cu fiecare curs la care am participat, am smuls din ființa mea strat după strat de mizerie, valori greșite, credințe limitative, motivații eronate și păreri preconcepute. Iar în final, când am înțeles, m-am întors în afacere și m-am apucat serios de treabă. Am redescoperit în mine curajul de a fi perseverent în acțiuni, pentru a reuși să-mi văd visele cu ochii.

Rezultatele importante apar când faci lucrurile importante. Iar cele mai importante lucruri care duc la succes în network marketing sunt doar două:

– să descoperi oamenii care sunt dispuși să își asume responsabilitatea în momentul prezent;

– să îi sprijini să se educe pentru a deveni lideri din interior, ca să poată fi urmați în exterior.

Toate celelalte lucruri despre care învățăm în MLM sunt doar tehnici prin intermediul cărora putem implementa cele două deziderate principale ale afacerii.

Pentru a putea descoperi oamenii dispuși să-și asume responsabilitatea pentru visele lor, tu trebuie să fii perseverent. Fiindcă acești oameni sunt rari, sunt extrem de rari. La fel de rari ca diamantele.

E nevoie ca munți întregi de steril să fie luați la puricat până vei descoperi diamantul care îți poate schimba pentru totdeauna viața în bine! Așa că vei fi nevoit să cauți și să tot cauți, să îi iei pe cei care afirmă că vor să facă afacerea și să-i supui probei celui mai important test din această industrie: să le dai să citească o carte, să asculte un CD și să-i inviți la un seminar. Și să faci asta cu ei lună de lună, vreme de șase luni; după șase luni, cei care au citit cărțile, care au ascultat CD-urile, care au participat la toate seminariile, sunt cei care dețin și potențialul de a deveni diamante. După șase luni vei vedea cu cine ai rămas în urma acestui test și, din acel moment, vei începe procesul lung și dur de șlefuire, pentru a face acele diamante să strălucească așa cum le e menirea.

Ca să faci, însă, toate acestea, tu ai nevoie de curaj și de credință. De curaj, pentru că va trebui să o iei mereu de la capăt, cu altul și cu altul și cu încă unul… Și de credință pentru că va trebui să crezi în fiecare că este înzestrat cu potențialitatea de a se transforma din cărbune în diamant.

Știi prea bine că fiecare are puterea în interior, știi că fiecare vine în afacere cu o dorință arzătoare de a obține ce vrea să obțină, dar mai știi și că, pentru a ajunge la nivelul superior în care visele sunt trăite aievea, va trebui să treacă printr-un proces dureros de șlefuire personală. Căci nu există nici un Diamant pe lumea asta care să fi ajuns la acest nivel fără să-și fi schimbat aptitudinile, atitudinea, ființa întreagă. Iar rolul tău, ca lider, ca sponsor, ca mentor, este doar de a-i oferi uneltele și mediul în care procesul de șlefuire să fie unul mai puțin dureros, unul în care să aibă unde și cum să aplice cele învățate, pentru a-și recunoaște repede progresele făcute și a se bucura de ele.

În rest, afacerea în sine e atât de simplă că poate fi făcută și de copiii de grădiniță. Nu cu afacerea trebuie să-ți bați tu capul, ci cu cele două lucruri importante:

– să descoperi oameni care vor mai mult în viață și…

– să-i ajuți să se educe în spiritul unor Învingători Altruiși și Generoși.

Fă asta cu perseverență și, vei vedea, va veni vremea roadelor bogate. Atât de bogate încât vor umple nesfârșitele hambare ale sufletului tău, aduncând în existența ta împlinire și sens. Vei simți, atunci, cea mai mare recompensă posibilă care i-a fost dată omului pe acest pământ: iubirea ființelor umane pe care le-ai ajutat să devină ceea ce au fost menite să devină!

Îți mulțumesc și îți urez ca în 2014 să ai curajul de a fi perseverent!…

Autor: Constantin D. Pavel

Fondator SELF COACH SYSTEMS

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar