Cum sa-ti faci un plan de afacere pentru viata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Care este sensul vieții? Este atât de retorică, uneori atât de deschisă la interpretare. Este o întrebare la care ne gândim, o întrebare care rareori are un răspuns concret sau o soluție atașată. Dar ce se întâmplă dacă schimbați întrebarea în “Care este sensul vieții mele?” Allison Rimm, autoarea cărții The Joy of Strategy, vă poate ajuta să răspundeți la această întrebare, indicând opt pași strategici, concepuți pentru a ghida cititorii să realizeze potențialul vieții lor și pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele finale.

Iată pașii pe care  îi recomandă Rimm pentru a echilibra toate lucrurile importante în viață, cum ar fi o carieră, relații, minte, corp și spirit:

1. Misiune: Găsiți-vă scopul!

  Ce îmi place să fac? Și la ce sunt eu bun? – sunt primele întrebări la care aveți nevoie de raăspuns pentru a vă descoperi misiunea.

  2. Viziune: Imaginați-vă dulcele miros (sunet, aspect și senzație) al succesului.

   “Nu-ți poți da seama ce se află între unde ești și unde vrei să fii și modul în care veți călători pe această distanță până când nu puteți vedea în mod clar destinația”.

   3. Numește factorii critici de succes: De ce aveți nevoie pentru a reuși?

    “Prin a scrie totul pe hârtie, faceți un pas concret spre a face viziunea o realitate”.

    4. Fă-ți analiza ta S.W.O.T. (puncte tari, puncte slabe, oportunități și amenințări) “Acesta este punctul în procesul de planificare strategică în care am terminat de privit la cine suntem și ne pregătim să ne gândim la ceea ce facem”.

     5. Stabiliți obiective: Ce trebuie să faceți pentru a obține rezultatele dorite? “Obiectivele și prioritățile reprezintă ceea ce vrei să faci pe termen scurt, mediu și lung. Când ați terminat acest pas, veți avea o imagine bine echilibrată a ceea ce doriți să realizați și modul în care doriți să vă petreceți timpul”.

      6. Faceți un studiu de timp și emoție

       “Un plan strategic pentru viața dvs. are nevoie să ia în calcul ceea ce doriți să realizați din toată inima și utilizarea în mod deliberat a resurselor limitate (timp, bani, energie și atenție), pentru a obține rezultatele dorite”.

       7. Selectați strategiile de succes

        “Când nu este suficient timp pentru a face totul, este important să depui eforturi în acele activități care sunt cele mai eficiente, eficace și plăcute”.

        8. Treceți la acțiune! Planul dvs. simplificat înseamnă să “faceți pași mici, pe rînd, până când construiți un impuls și deveniți o forță de neoprit în mișcarea spre viziunea personală”.

        Rimm își dorește ca toată lumea să fie în măsură să se uite înapoi la viață și să simtă bucurie și satisfacție totală. Ea spune că nu trebuie să renunți la visele tale sau să le lași la voia întâmplării. “Frumusețea acestui proces este că te ia de unde ești și te duce unde vrei să mergi”.

        Sursa:  Success.com

        Iti place articolul? Da-i Share:

        Lasă un răspuns

        Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

        NEWSLETTER
        * = câmp necesar