Cum să reușești în Network Marketing. Mini-serie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Cum să reușești în Network MarketingCum să reușești în Network Marketing este ceea ce mulți dintre novici doresc să afle. Iată ce informații și sfaturi oferă WIKI HOW:

Network Marketingul, cunoscut și sub numele de Multi-Level Marketing (MLM), este un model de business unde contractorii independenți își cumpără intrarea într-o companie și apoi câștigă comisioane din produsele pe care le vând. Profesia este atrăgătoare pentru mulți pentru că pot fi proprii lor șefi, își stabilesc propriul program, și muncesc pentru propriul lor succes. Este nevoie de un mare angajament, însă network marketingul poate fi o carieră foarte lucrativă.

Partea 1 – Găsirea Companiei Potrivite

1. Investighează companiile. Alegerea companiei potrivite este cheia succesului tău. Căutările rapide și ușoare pe internet pot, de obicei, să răspundă multora dintre întrebările pe care le ai. Fă un pic de muncă de cercetare pentru a determina care companie este cea mai bună pentru tine personal. Unele dintre întrebările pe care ar trebui să ți le pui când cauți informații despre companii sunt:
• Cât de veche este compania? Este binecunoscută sau este de-abia la început?
• Cum sunt vânzările companiei? Sunt în creștere sau în scădere?
• Care este reputația generală a companiei? Recenziile și blogurile pot, de regulă, să te ajute să îți dai seama dacă o companie este de reputație bună sau ridică suspiciuni.

2. Caută informații despre CEO și alți lideri din companie. Ghidează după aceleași repere în acest demers ca în situația când ai căutat informații despre companii. Are conducerea ei o reputație bună și respectă legea? Dacă liderii companiei s-au confruntat cu acuzații de înșelătorie sau s-au confruntat cu probleme legale, ar fi indicat să eviți această companie.

3. Cercetează produsele sau serviciile comercializate de companie. Din moment ce vei fi responsabil de prezentarea și comercializarea produselor sale, asigură-te că este de calitate. Atunci când evaluezi un produs ar trebui să ai în vedere următoarele aspecte:
• Este produsul sigur?
• Este produsul susținut de cercetări legitime?
• Aș folosi eu însumi produsul?
• Are acest produs un preț corect?

4. Pune-i întrebări recrutorului tău. Când găsești o companie de care ești interesat, cel mai probabil vei avea o întâlnire cu un recrutor sau alt reprezentant. Fii sceptic în timpul procesului de recrutare.  Nu te lăsa distras de promisiuni referitoare la câți bani vei câștiga, ci gândește-te la ceea ce ești pe cale să faci.
• Pune întrebări directe și specifice. Dacă răspunsul ți se pare prea vag, cere clarificări.
• Întreabă ce așteaptă de la tine compania exact – cât de mult trebuie să vinzi? Cât de mulți oameni se așteaptă să recrutezi? Ți se cere să participi la programe de training?

5. Citește contractul cu atenție. Nu semna nimic imediat. Ia-ți timp să citești și să înțelegi contractul în întregime. Poți chiar să ceri părerea unui avocat sau contabil pentru a te asigura că vei obține o înțelegere corectă și că firma este legitimă.

6. Fii atent la semnalele de avertisment. Potrivit Comisiei Federale a Comerțului din SUA, unele afaceri, care pozează în companii MLM, sunt de fapt scheme piramidale ilegale. Acestea recrutează oameni, determinându-i să ofere bani pentru a face parte din compania respectivă, și aproape de fiecare dată rezultatul este o pierdere pentru proaspătul recrutat. Unele lucruri la care să fii atent sunt:
• Dacă o companie face mai mulți bani din vânzarea produselor către distribuitori decât către publicul larg;
• Dacă o companie face mai mulți bani din recrutarea membrilor decât din vânzarea produselor;
• Dacă ți se pare ceva, orice, ciudat, nu semna un contract.

7. Pune la punct un plan de afaceri. Când ai câteva companii potențiale în vedere, redactează un plan despre construirea și extinderea afacerii tale. Chiar și înainte de a fi oficial aliniat unei companii, te ajută să ai acest plan realizat din timp. Să ai în vedere următoarele lucruri atunci când redactezi un plan de afaceri:
• Ce produs sau serviciu intenționezi să comercializezi?
• Ce piață de desfacere țintești?
• Cât timp vei dedica acestei afaceri? Va fi un job part-time sau plănuiești să lucrezi șapte zile pe săptămână?
• Care este scopul tău? Vrei să te îmbogățești sau doar să faci niște bani în plus?
• Gândește pe termen lung. Unde vei fi peste 5 ani? Dar 10 ani?
• Care este strategia ta de marketing? Vei fi capabil să iei decizii la rece? Vei folosi internetul? Te vei duce din ușă-n ușă?
• Poți actualiza sau schimba planul oricând este necesar, dar ajută să ai un ghid când ești la început.

Săptămâna viitoare vom continua mini-seria WIKI HOW cu Partea a 2-a – Începutul într-o Companie.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (2)

  1. ERORI IN EXPRIMARE !
    Network Marketingul, cunoscut și sub numele de Multi-Level Marketing (MLM), este un model de business unde contractorii independenți își cumpără intrarea într-o companie și apoi câștigă comisioane din produsele pe care le vând.
    NU INTOTDEUNA SE CUMPARA INTRAREA !!!!

    • cristina

      Asa este. Uneori exista o taxa de inscriere, uneori nu. Noi nu facem decat sa semnalam ceea ce figureaza pe WIKI HOW. Tine de noi toti sa corectam informatiile pe platforme ca Wiki How sau Wikipedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar