Cum să îți crești copiii astfel încât aceștia să devină antreprenori

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Dacă ajungeți să citiți un astfel de articol, scrie Inc.com, fie sunteți antreprenor, fie intenționați să urmați acest drum, ori sunteți măcar atrași sau intrigați de această idee a antreprenoriatului. Astfel, cu siguranță nu v-ar deranja dacă copiii dvs. ar deveni antreprenori. Cu alte cuvinte, daca nu ați ajuns dvs. un Bill Gates, nu e tocmai rău nici să fiți tatăl acestuia, William H. Gates.

Ceea ce au făcut autorii articolului a fost să caute numitorul comun al răspunsurilor date de oamenii de succes, de-a lungul timpului, la întrebarea: Ce anume din educația lor le-a determinat evoluția spre antreprenoriat?

Iată ce trebuie să faceți!

1. Încurajați-i să experimenteze diferite cariere. Schimbarea este singura constantă. Este o lecție pe care antreprenorii de top spun că au învățat-o destul de devreme. Slujbele nu au devenit identitățile lor pentru că au avut mai multe slujbe diferite. De la producător la Hollywood la pionierat în ale Internetului, fost ofițer în Marină. Acestor oameni nu li s-a părut o mișcare complicată să înceapă ceva nou pur și simplu pentru că au trecut deja prin asta de nenumărate ori.

2. Încurajați-i să studieze diferite domenii. Există părerea destul de des întâlnită că pentru a avea succes e nevoie să fii cel mai bun pe domeniul tău. Ceea ce nu e tocmai așa. De ce? Cu cât cunoștințele dvs. acoperă mai multe domenii, cu atât  este mai probabil să identificați nevoile clientului și să îi oferiți soluții.

3. Încurajați-i să practice un sport, în special cele care cer tenacitate. Oamenii care aleargă la maraton sau participă la triatlon sunt persoane tenace și rămân la fel de motivate chiar și atunci când încurajările din exterior sau recompensele nu vin ușor. Este greu să găsești o descriere mai bună trăsăturilor necesare pentru a avea succes ca antreprenor.

4. Feriți-i de prea multă anxietate. Unul dintre antreprenorii intervievați povestit că a crescut urmărind afacerea tatălui său dezvoltându-se cu succes. Ceea ce nu știuse însă este de câte ori tatăl său a fost la un pas de a pierde totul. “Tatăl meu s-a străduit foarte mult în primii ani ai afacerii, dar eu nu am știut.” Cum a aflat? Recent, dintr-un interviu în care tatăl său mărturisise că fusese la un pas de a renunța la tot și de a-și lua o slujbă. “N-am știut nicio clipă că tatăl meu se gândea la asta pentru că trebuia să ne pună ceva pe masă.”

Sursa: Inc.com

Foto: kutztownsbdc.blogspot.ro

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar