Cum să faci un video de marketing care să prindă la public

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Cum să faci un video de marketing care să prindă la publicCum să faci un video de marketing care să prindă la public nu este atât de ușor pe cât s-ar crede. Trebuie să ai câteva cunoștințe tehnice de bază, răbdare și concentrare. Dincolo de acestea, iată o mică rețetă care ți-ar putea asigura un conținut video cu multe like-uri și distribuiri pe termen mediu spre lung:

1. Stabilește publicul țintă și obiectivul

Înainte de a începe să îți planifici realizarea clipului video, este important să ai câteva idei de bază pentru a-i fi mai ușor echipei tale să te urmărească. Este important să știi către cine se va îndrepta video-ul tău pentru a putea livra conținut specific acestuia. Este aproape la fel de important să știi cu ce vrei să rămână din conținut cei care au urmărit clipul tău video.

Stabilirea obiectivelor te va ajuta să te păstrezi pe linia către atingerea scopului. Trebuie să te decizi dacă vei crea conținut pentru decizii, apreciere sau conștientizare, fie că e vorba de un brand sau de un produs.

2. Ține cont de durata clipului

Dacă clipul tău video este mai lung de 2 minute, este foarte posibil ca viewerii să nu aibă răbdare să se uite la el și să îl sară. Cel mai bine și indicat este să ai un clip sub 2 minute. 20% dintre vieweri vor schimba clipul în primele 10 secunde dacă nu le este trezit interesul.

3. Video-ul trebuie să fie paralel cu povestea brandului tău

Este important să nu te axezi pe a face vânzări în clipurile video realizate. În schimb, apelează la dorințele, cererile și nevoile consumatorilor cărora te adresezi. Furnizează clienților tăi valoare, nu doar un simplu serviciu.

4. Cum să faci lucrurile interesante

Să fim serioși, nu vei fi singurul care va apela la conținutul video. Dar, felul îl în care apelezi la el te poate face cu adevărat să ieși în evidență. Fă-l informativ, dar nu uita să adaugi și un pic de umor și amuzament, în timp ce îl faci incitant vizual pentru consumatori. Adu-ți aminte să încerci stiluri și tehnici video diferite, precum clipuri interactive și video-uri animate.

5. De ce social media?

Una dintre cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le pui este unde uploadez acest videoclip. Cu toate site-urile de networking disponibile consumatorilor, poate fi dificil pentru branduri să aleagă cele mai potrivite astfel de platforme. Pot alege între Facebook, Twitter, YouTube sau chiar propriul lor website.

Facebook oferă oportunitatea de a posta conținut video foarte emoțional și amuzant, cu o rată foarte mare de distribuire. În ceea ce privește conținutul pentru Facebook, ar trebui să rețineți câteva lucruri. Clipul ar trebui să fie în format 1:1 (pătrat). Trebuie să adăugați subtitrări clipurilor pentru că 85% dintre ele sunt vizionate fără volum. De asemenea, realizați-le și distribuiți-le la rezoluții înalte (720p și/sau 1080p).

YouTube este cea mai mare platformă video cu motor de căutare integrat, care surclasează toate celelalte rețele de socializare online. Este important să adăugați subtitrări acestor clipuri pentru că 40% dintre consumatori vor viziona conținut care conține subtitrări. Încărcați video-uri la rezoluție înaltă, de 720p sau 1080p.

Snapchat este mainstream, autentic și… primitiv în comparație cu celelalte platforme. Pentru această platformă, ar trebui să adăugați desene și text conținutului dumneavoastră video întrucât 33% dintre clipurile video sunt vizionate fără sunet. Încercați să înregistrați în format vertical pentru că va da o impresie de autenticitate.

Instagram Video poate fi o sursă de inspirație, captivantă și originală. Similar Facebook-ului, este cel mai bine să folosiți formatul 1:1 pentru clipurile postate aici. Opțiunea „tap for sound” vă arată că cele mai multe video-uri sunt vizualizate fără sunet. Folosirea de hashtaguri (simbolul #) vă aduce cu 12% mai mult engagement.

6. Măsoară și analizează

După ce trageți linie, modul cel mai important prin care companiile își pot da seama dacă strategiile lor de social media funcționează este măsurarea și analizarea performanțelor. Acest lucru se face prin intermediul ratelor de click, indicilor de trafic, numărului de vizualizări, ratelor de angajament (acțiunea întreprinsă după vizualizare), comentariilor și feedbackului, numărului de like-uri și de distribuiri.

Concluzia?

Conținutul video este un mijloc incredibil și în constantă evoluție, de a răspândi informația în cel mai creativ mod posibil. Conținutul interesant și nou generat va crește niveluri de engagement pe canalele de social media folosite.

Citiți și de ce video-ul este “motorul” actual al internetului.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar