Cum sa faci fata criticilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Nu ar fi grozav dacă toată lumea ar fi la fel de entuziasmată și pozitivă ca dvs. vizavi de afacerea pe care o dezvoltați? Din nefericire, fiecare proprietar de afaceri se confruntă, la un moment dat, cu critici… cu oameni care au numai lucruri negative de spus despre tine sau afacerea ta. Uneori aceste comentarii vin de la oameni complet străini, dar alteori ele vin de la apropiați. Și poate fi descurajator! Din fericire, nu sunteți primul (și nici pe departe ultimul!) antreprenor care trebuie să facă față criticilor și există multe lucruri înțelepte de învățat de la cei care au trecut prin asta.

Descoperiți neînțelegerile și împărtășiți faptele

Aflați care este obiecția lor și apoi dați-le date pentru a o contracara. Puneți-le întrebări! Aceasta este întotdeauna o strategie bună. Prin întrebări specifice, puteți descoperi care este motivul real pentru care vă critică. Ar putea fi faptul că persoana cu care vorbiți nu înțelege unele aspecte ale afacerii dvs. sau face anumite presupuneri greșite. Prin argumentarea cu fapte, se poate trata obiecția și vă puteți alege cu un nou partener sau client pentru afacerea dvs.

Respectați diferențele de opinie

Ocazional, dvs. și persoana care vă critică puteți să nu fiți de acord în anumite puncte. Este în regulă; respectați-i dreptul de a nu fi de acord cu dvs. și păstrați lucrurile într-o notă prietenoasă. Nu se știe niciodată când, în timp, cineva poate să se răzgândească. Dacă v-ați lăsat ușa deschisă, acasta ar putea veni apoi către dvs.! Fiți agreabil, astfel veți atinge succesul!

Să știți când să treceți mai departe

Uneori e nevoie să înțelegeți că indiferent de ceea ce spuneți cineva nu vrea să audă partea dvs. Și asta e în regulă, pentru că există o mulțime de alte persoane care vor fi deschise să învețe mai multe despre afacerea dvs. Trebuie să treceți la “Următorul!”

Respingeți tot ce e negativ

Uneori, chiar și după ce criticul s-a oprit din vorbit, vom continua să ne gândim la ceea ce el sau ea a spus, reluând discursul în mintea noastră. Și acest lucru vă poate opri din drum. Concentrați-vă pe succesul propriu. Mergeți mai departe. Viața este prea scurtă pentru a lăsa lucrurile negative să vă ocupe timpul.

Și, nu în ultimul rând, acceptați un refuz, zâmbiți și treceți peste, deoarece atunci când vă așteptați cel mai puțin veți obține un “Da” și vă veți bucura.

Sursa: Dsef

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar