Cum să devii un lider carismatic. Câteva ponturi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Se spune că “ori te naști cu ea, ori nu o ai”, dar când vine vorba de carismă nu e nevoie să o ai – se învață. Carisma îți aduce mai multă influență, putere de convingere și de a-i inspira pe cei din jur. Oamenii vor fi atrași de tine ca de un magnet, te vor urma, vor avea încredere și vor dori să învețe de la tine. Iată deci câteva ponturi pentru a deveni un lider carismatic:

  1. Nu trebuie să fii cea mai atrăgătoare persoană. Persoanele atrăgătoare au un avantaj, dar cu siguranță nu este neapărat necesar. Winston Churchill nu era un sex simbol, dar este considerat drept unul dintre cei mai influenți lideri din istorie.
  2. Fă persoana de lângă tine să se simtă că este cea mai inteligentă, impresionantă și fascinantă persoană.
  3. Într-o conversație, iată câteva ponturi pentru a face pe cineva să se simtă că este singura persoană care contează: coboară intonația vocii la finalul propozițiilor și fă o pauză de câteva secunde înainte de a vorbi.
  4. Fii prezent. Un studiu arată că în procent de 46,9% mintea “zboară” în diverse locuri. A fi prezent înseamnă să fii atent la ceea ce se întâmplă în loc să lași gândurile să te poarte unde vor ele. Expresia feței te va trăda când nu ești atent, iar partenerii de discuție vor observa acest lucru.
  5. Ascultă-i pe ceilalți. John F. Kennedy era un ascultător excelent, care îi făcea pe ceilalți să îl simtă complet alături de ei. De obicei, când ascultăm pe cineva așteptăm ca acesta să termine ce are de spus înainte să vorbim. Nu este suficient. Pune întrebări! Dacă nu ești interesat de ceea ce spune, fața te va trăda din nou și va arăta că în secret aștepți să îți vină rândul să vorbești.
  6. Alege cu atenție locul pe care îl ocupi în jurul mesei. Când oamenii stau față în față tind să se contrazică mai mult și să vorbească în propoziții scurte. Dacă vrei să eviți confruntările, așază-te lângă persoana respectivă sau într-un unghi de 90 de grade cu aceasta.
  7. Sunt mai multe stiluri de carismă, în funcție de personalitate și împrejurare. Indiferent ce faci, nu forța lucrurile, fii autentic:

–          Concentrare – stil bazat pe percepția prezenței. Adoptă-l când vrei ca oamenii să se simtă de parcă ar fi singuri cu tine în încăpere.

–          Vizionar –  stilul carismaticului care îi inspiră pe cei din jur. Este stilul în care înfățișarea contează cel mai puțin.

–          Stilul deschis, prietenos – Acest stil se traduce prin limbajul trupului și se bazează cel mai mult pe căldură. Totuși, dacă cu îmbini și elemente de autoritate ai putea fi confundat cu o persoană prea dornică să mulțumească pe toată lumea.

–         Autoritatea – este cel mai puternic stil carismatic, iar cei care îl adoptă nu sunt plăcuți tot timpul. Avem patru indicatori care ne ajută să evaluăm această putere: limbajul trupului, înfățișarea, funcția și reacția celorlalți.

Sursa: businessinsider.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariile sunt inchise.

NEWSLETTER
* = câmp necesar