Cum poți recunoaște un lider adevărat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

După mii de interviuri, editorii de la Inc.com au observat că liderii care își inspiră partenerii, colegii, angajații au anumite trăsături comune.

  1. Liderii care îi inspiră pe cei din jur sunt de părere că succesul servește unui scop înalt. Întrebați ce îi motivează, vorbesc despre a-i ajuta pe ceilalți să aibă succes, nu despre propriul succes.
  2. Se simt obligați “să ofere ceva în schimb”. Planurile acestora pe termen lung implică de multe ori și muncă pro bono.
  3. Liderii care îi inspiră pe cei din jur țin foarte mult la valorile și principiile lor. Astfel, convingerile acestora se vor reflecta în tot ce spun și fac.
  4. Le pasă de oameni. Aceștia sunt de acord cu Bill Gates referitor la faptul că avem obligația să îi ajutăm și pe cei mai puțin norocoși.
  5. Se concentrează pe echipă și le arată încredere. Nu vorbesc despre ei înșiși, ci oferă recunoaștere fiecăruia din echipă.
  6. Liderii care îi inspiră pe cei din jur transmit energie. Te fac să pleci de la întâlnirea cu ei gândindu-te că ți-ar plăcea să lucrezi în locul respectiv.

Sursa: Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar