Cum îţi poţi învinge îndoielile atunci când porneşti o afacere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Îndoielile sunt ceva normal atunci când pui bazele propriului business, iar dacă alegi să le ignori, ți-ai putea sabota propriile eforturi, permițându-le să blocheze calea progresului personal, scrie Dsef.org. În rândurile de mai jos, câteva sfaturi pentru a face față cu succes temerilor și de a scăpa de orice îndoieli ai putea avea legate de potențialul tău de a avea succes:

– Stabilește un grup de persoane cu care să te sfătuiești. Din grupul de ”consilieri” pot face parte prieteni care au deja afaceri personale, experți din industria de profil sau oricine poate contribui la interesele comune ale grupului. Dacă faci parte dintr-un asemenea grup vei avea parte de o perspectivă proaspătă asupra unei probleme și îți poate alimenta încrederea în forțele proprii.

– Găsește un mentor. Un mentor oferă o ghidare personalizată, ceea ce reprezintă un lucru valoros. Este importantă alegerea unei persoane de succes și cu experiență relevantă în domeniu.

– Detașează-te și pune-ți ordine în gânduri. O problemă care pare imposibil de rezolvat apare frecvent  și te poate copleși. În loc să te dai cu capul de pereți pentru a o rezolva, o idee mai bună este să te detașezi de ea alocând timpul necesar pentru limpezirea gândurilor. Acest lucru îl poți realiza printr-o plimbare la aer curat sau printr-un somn bun, iar dimineața ai putea descoperi că ești mai bine pregătit pentru a rezolva problema.

– Documentează-te temeinic. Dacă te lupți cu o decizie grea sau nu știi în ce direcție să o iei pentru a îndeplini un proiect, poate ar trebui să te documentezi mai bine în privința subiectului. Ia în calcul folosirea unor resurse alternative față de cele utilizate în mod obișnuit.

– Calculează riscurile și creează un plan. Cea mai mare parte a îndoielilor provin de la temerile privind posibilitatea eșecului. Decizia poate fi luată cu mai multă atenție dacă îți calculezi cum trebuie riscurile. Astfel poți stabili care este cel mai grav scenariu cu care te-ai putea confrunta și apoi să stabilești modalități de a-l rezolva. În acest fel poți lua deciziile potrivite și îndepărta îndoielile care-ți stau în cale.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar