Creşte consumul de cosmetice la nivel global: Până în 2017 va ajunge la 265 miliarde dolari

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Veniturile în creștere ale consumatorilor și schimbarea stilului de viață al acestora alimentează industria globală de produse cosmetice, care se estimează că va crește la 265 miliarde dolari până în anul 2017, conform unui studiu de piață al companiei Lucintel, relatează Cosmeticsdesign.com.

Potrivit raportului ”Global Beauty Care Products Industry 2012-2017”, industria de cosmetice va crește într-un ritm de 3,4 procente pe parcursul următorilor cinci ani. Specialiștii care au efectuat cercetarea au ajuns la concluzia că cererea cea mai importantă de produse cosmetice va sosi din Europa și regiunea Asia Pacific (APAC).

Raportul în cauză ia în calcul produse pentru îngrijirea părului, a pielii și sectorul parfumurilor.  Conform cercetării există un mare potențial pentru cererea de cosmetice premium și de lux, pe fondul unei creșteri a cererii venite din partea claselor de mijloc în ascensiune, din țările în curs de dezvoltare.

Produsele de îngrijire a pielii fac parte din segmentul cu un potențial imens de creștere până în 2017, fiind urmat îndeaproape de segmentul produselor pentru îngrijirea părului, având în vedere trendul ascendent al cererii pentru produse cu mai multe proprietăți, cum ar fi crema hidratantă cu protecție solară sau vopselurile de păr care oferă o nouă paletă de culori.

Industria cosmeticelor a fost afectată de recesiune în 2009, potrivit Lucintel, dar 2011 s-a dovedit un an mai bun, cu o revenire direct proporțională cu ușoara creștere economică de la nivel mondial.

Conform unui raport al World Federation of Direct Selling Associations (WFDSA), cosmeticele și produsele de îngrijire personală au reprezentat, în 2011, 30% din totalul vânzărilor în sistem MLM.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar