Coty, acționar majoritar al companiei de vânzări directe Younique

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Coty_Desktop_Full_BF_Red_1Compania de produse de frumuseţe Coty Inc a anunţat că va cumpăra 60% din acţiunile deţinute de retailerul de cosmestice online Younique LLC pentru aproape 600 de milioane de dolari, în încercarea de a-şi redresa afacerea cu parfumuri, aflată în dificultate.

Coty a declarat că intenţionează să achite preţul printr-o combinaţie de numerar şi preluare de datorii. Tranzacţia ar urma să crească imediat câştigurile celor de la Coty în 2017. Compania estimează că Younique a generat venituri de 400 milioane de dolari în 2016.

Younique este o companie de vânzări directe înființată în septembrie 2012 de frații Derek Maxfield și Melanie Huscroft. Younique își vinde cosmeticele prin intermediul distribuitoarelor care folosesc aproape exclusiv social media pentru a comercializa produsele. Firma are 200.000 de distribuitori activi şi peste 4,1 milioane de clienţi în zece ţări.

Coty a semnat mai multe înţelegeri, printre care şi achiziţia de 12,5 miliarde de dolari a afacerii cu produse de frumuseţe Procter & Gamble, care includ branduri precum Clairol şi Wella.

Coty a raportat, în noiembrie, venituri trimestriale sub aşteptări, punând acest lucru pe seama scăderii cererii pentru parfumurile sale și pentru produsele de machiaj. Compania estimează că această scădere bruscă a câştigurilor va continua şi în actualul trimestru.

Sursa: Reuters

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar