Compania Lyoness, dată în judecată în Australia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

LyonessComisia Consumatorului și a Competiției din Australia a dat în judecată compania Lyoness pentru că ar opera o structură piramidală de vânzare.

Potrivit Comisiei, cu toate că Lyoness a fost investigată de către autoritățile de reglementare din alte țări, aceasta este prima acțiune judecătorească luată împotriva companiei, întemeiată pe faptul că programul de fidelizare Lyoness a încălcat legile împotriva “vânzării prin recomandare”. Comisia susține că acești consumatori sunt induși în eroare să cumpere bunuri sau servicii cu promisiunea unui comision mai târziu.

VEZI VIDEO ABC NEWS

Conform președintelui Comisiei, Rod Sims, Lyoness avea aproximativ 50.000 de membri în Australia în luna mai a acestui an. “Preocuparea noastră a fost că acest sistem este în creștere rapidă – iar prin natura piramială se poate”, a spus el.

Lyoness Australia a negat  acuzațiile formulate de Comisie și a anunțat că se va apăra, nefiind vorba decât de o comunitate de cumpărători, de programe de fidelizare a clienților și de afaceri de marketing în rețea. Beneficiile sunt generate exclusiv de cumpărăturile în cadrul comunității Lyoness, membrii primind beneficii atunci când cumpără, chiar dacă introduc alți membri sau nu. De la cei înscriși nu primesc bonus decât dacă aceștia cumpără de la magazinele membre ale comunității Lyoness. De asemenea, compania a mai anunțat că “activitatea sa nu va fi afectată, și că această acțiune în instanță nu îi va afecta pe membrii Lyoness, pe comercianții care sunt parteneri ai companiei sau pe angajații acesteia. ”

Înființată în anul 2003, compania austriacă Lyoness operează un sistem de cashback, ce oferă reduceri pentru membrii care fac cumpărături prin intermediul unui portal Lyoness, folosesc bonurile companiei sau prezintă cardul Lyoness la comercianții cu amănuntul participanți.

Compania Lyoness nu a fost găsită vinovată sau condamnată pentru operarea unei scheme piramidale în nici unul din cele 46 de state în care operează. Peste patru milioane de membri profită de avantajele Lyoness de la peste 40.000 de comercianți din întreaga lume. În Australia, există în prezent 780 de comercianți parteneri ai Lyoness, inclusiv mai multe întreprinderi mici și mijlocii.

Sursa: News.com.au

ABC.net.au

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar