Clasamentul motivelor pentru care oamenii isi urasc slujbele

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Un studiu recent al Dale Carnegie Training a arătat că aproape trei sferturi din angajați nu sunt pe deplin implicați la locurile lor de muncă. Studiul arată că deși există mai mulți factori emoționali și funcționali care determină nivelul de implicare la locul de muncă al angajaților, trei sunt decisivi: relația cu șeful direct, capacitatea managementului superior de e conduce compania și de a comunica scopurile acesteia și mândria de a face parte dintr-o organizație – viziunea organizației și responsabilitatea socială corporativă.

Iată topul primelor 10 motive pentru care angajații full-time își urăsc locurile de muncă:

1. Un șef incompetent. Management-ul slab poate ruina chiar și dragostea angajaților cei mai pasionați și bine plătiți pentru locul lor de muncă.

2. Pasiunea a dispărut. Există o diferență uriașă între a trăi ca să muncești și a munci pentru a trăi. Climatul actual al locurilor de muncă a direcționat mulți oameni către locuri de muncă pe care nu le iubesc.

3. Nu sunt provocați. Dacă angajații nu simt că învață sau avansează în cunoștințele lor, ei vor pleca într-un loc unde simt că se pot îmbunătăți.

4. Există prea multe interdicții. Regulile pot distruge echipa. Nimic nu este mai frustrant decât imposibilitatea de a lua propriile decizii. Creșterea autonomiei angajaților stabilește un nivel sănătos de încredere, productivitate, iar beneficiile se văd pentru toată societatea.

5. Sunt nemulțumiți de salariul lor. Nimic nu stinge pasiunea mai repede ca sentimentul de a fi plătit mai puțin decât meriți.

6. Nu e loc pentru avansare. Mulți angajați ajung la senzația de “blocat” atunci când nu există nici o șansă de a avansa în cadrul companiei lor.

7. Nesiguranța locului de muncă. Este ușor să-ți displacă locul de muncă atunci când îți faci griji dacă acesta va fi al tău câteva luni sau un an de acum înainte.

8. Nu se simt apreciați. Recunoașterea alimentează sentimentele de valoare și loialitate.

9. Valorile lor nu se aliniază cu compania.

10. Ei cred că este mai bine în altă parte. Transparența beneficiilor și avantajelor angajaților de la alte companii îi pot face uneori să viseze la lucrul în altă parte.

Sursa: Business For Home

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar