Cinci soluții pentru a te opri să fii ocupat şi a începe să fii eficient

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

birou 5Cu toţii suntem prea ocupaţi. Nu există nicio îndoială. Graţie internetului şi smartphone-urilor, toată lumea este disponibilă tot timpul.

Totuşi, aţi observat vreodată că oamenii care spun că sunt tot timpul foarte ocupaţi sunt de fapt cei mai puţin eficienţi? Să fii foarte ocupat nu este un indicator în a fi eficient şi de succes, ci că, probabil, nu-ţi poţi gestiona timpul corect.

Același lucru este valabil și în network marketing. Dacă ți se pare, la sfârșitul lunii, că rezultatele nu sunt pe măsură, primul lucru pe care ar fi indicat să îl verifici este cum ai utilizat timpul alocat pentru această activitate. De ce? Pentru cu rezultatele vin în urma unor acțiuni, și nu a timpului petrecut, spre exemplu, să te întrebi dacă e cazul sau nu să îi dai informațiile despre oportunitatea ta de business unei anumite persoane sau alteia.

Mai jos sunt câteva sfaturi utile pentru a fi mult mai eficient şi mai puţin ocupat.

1. Nu spune Da la fiecare solicitare.

Dacă ai alocat un anumit timp, un anumit interval orar business-ului propriu, nu spune Da la altă solicitare venită de la cei din jur. Acest lucru va scădea rata de eficienţă şi succes, pentru că trebuie să-ţi împarţi energia și timpul între diferite proiecte, dacă nu cumva vei fi deturnat complet de la planul inițial. Dacă ai decis că în intervalul respectiv e cazul să te ocupi de propriul business, pune acest lucru pe primul plan.

2. Fă-ţi timp pentru prietenii şi familia ta.

Cunoscând valoarea celor dragi, fă-ţi mereu loc în agendă ca să petreci timp de calitate cu ei. Nu totul se reduce la muncă. Trebuie să te reîncarci şi să-ţi împrospătezi mintea din când în când, iar să-ţi petreci timpul cu prietenii şi familia ta este perfect pentru asta. Astfel, fă altceva decât muncă şi sună-i pe cei dragi.

3. Prioritizează.

Prioritizează-ţi sarcinile şi opreşte-te din a-ţi irosi timpul cu sarcini inutile. De exemplu, nu-ţi verifica constant emailurile sau conturile de socializare. Nu te simţi ca şi cum ai fi obligat să răspunzi imediat. Termină ceea ce lucrezi în primul rând şi apoi începe să răspunzi la emailuri sau la telefoane. Nu le poţi face pe toate deodată.

4. Nu-i lăsa pe alţii să-ţi distragă atenţia.

Concentrează-ţi toată atenţia asupra sarcinii la care lucrezi şi nu lăsa pe nimeni să-ţi distragă atenţia până când nu termini sau până la momentul ales pentru o pauză. Dacă îţi canalizezi toată energia spre sarcina la care lucrezi, vei vedea că îţi va lua mai puţin timp să o termini.

5. Dormi suficient şi programează-ţi pauze.

Dacă nu ai dormit suficient şi încă te mai simţi obosit din ziua precedentă, atunci nu vei fi capabil să munceşti atât de eficient pe cât ţi-ai dori. Prin urmare, încearcă să te culci mai devreme şi obţine cel puţin şapte sau opt ore de somn în fiecare seară. De asemenea, stabileşte-ţi pauze în timpul zilei ca să-ţi împrospătezi mintea. Asta te va ajuta să fii mult mai motivat şi, în final, îţi vei termina sarcinile mult mai rapid.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar