Cinci căi spre fericire: Ponturi oferite de documentarul “Happy” al lui Roko Belic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Sunteți fericiți? Vă întrebăm pentru că fericirea este răspunsul cel mai des întâlnit la întrebarea Ce îți dorești cel mai mult? Iată câțiva factori-cheie prin intermediul cărora ne raportăm la mult râvnita fericire, așa cum au fost identificați în documentarul Happy al lui Roko Belic:

  1. Prietenia și apartenența la comunitate. A avea relații puternice și susținerea unei largi comunități ocupă primul loc atunci când e vorba de fericire, indiferent unde ne aflăm pe glob. În Danemarca, națiunea considerată cea mai fericită de pe pământ (cu un procent de 97%, potrivit msnbc.com), majoritatea oamenilor cred că au pe cineva, în afara familiei, pe care se pot baza.
  2. A-ți păsa și a face ceva pentru alții. Potrivit oamenilor de știință intervievați în Happy, gândurile de compasiune și actele de generozitate shimbă practic chimia creierului, producând dopamină, hormon responsabil cu fericirea. Pe lângă faptul că se simt bine, oamenii spun că a face ceva pentru alții dă mai mult sens vieților lor.
  3. Legătura personală cu natura. Mulți oameni declară că timpul petrecut în aer liber este o experiență plină de bucurie și, asemeni compasiunii, îi ajută să se conecteze la o entitate mai mare decât ei înșiși.
  4. O viață echilibrată, cu mult timp liber. Persoanele dependente de muncă nu se regăsesc cu siguranță în topul fericirii.
  5. Angajarea în activități pe care le găsiți plăcute. Aceste activități pot fi atât de acaparatoare, încât pentru persoana respectivă nimic pare să nu mai conteze. Experiența în sine este atât de plăcută, încât oamenii vor să continue aceste activități de plăcere, indiferent de cost.

Sursa: Suite101.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar