Chinezii de la Tiens intră pe piaţa indiană de comerţ electronic cu produse din 119 ţări

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

tiensGrupul Tiens, un conglomerat multinaţional chinez, se pregăteşte să lanseze un portal e-commerce (de comerţ electronic) în India, unde va vinde produse caracteristice din 119 ţări.

Lista include mere din China, produse ayurvedice din India, vin de Bordeaux din Franţa, produse aloe vera din Africa de Sud, boabe de cafea şi frunze de ceai RooiBos din Africa.

„Vom aduce în jur de 3000 de produse pe website-ul ce va purta numele de Tiens Legion. Siteul va fi public în a doua jumătate a acestui an şi va vinde produse la preţuri reduse sau avantajoase”, a declarat, pentru Hindustan Times, Kevin Hou, preşedintele Tiens pe regiunea Asia de Sud. Totuşi, compania nu a dezvăluit date specifice legate de catalog şi preţ.

Conform estimărilor făcute de Morgan Stanley, Flipkart, Snapdeal şi Amazon dominau piaţa de comerţ electronic din India, în 2015, cu o cotă combinată de 83%.

În 2015, Flipkart, incluzând şi Myntra, a condus piaţa de comerţ electronic cu o cotă 45%, urmat de Snapdeal, cu 26% şi Amazon India cu 12%, potrivit estimărilor făcute de Morgan Stanley.

Piaţa comerţului electronic din India este estimată să atingă 119 miliarde de dolari în 2020.

Mai mult decât atât, Tiens tinde de asemenea să-și extindă prezența în zona de vânzări directe: „Baza totală de utilizatori a companiei în India este, în prezent, de două milioane. Plănuim să ajungem la 10 milioane în următorii cinci ani”, spune Hou.

Compania şi-a deschis deja sediul din Asia de Sud în Delhi: „Ne-am sporit atenţia pe piaţa indiană. Ideea este de a deveni un sistem de operare de top multinaţional în India prin vânzări şi contribuţia socială în următorii cinci ani”, a adăugat el.

În timp ce compania a refuzat să distribuie cifra de afaceri, Li Jinyuan, fondatorul Tiens, a fost cotat pe locul 24 drept cea mai bogată persoană din China cu o avere estimată la 1.2 miliarde, potrivit Forbes.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar