Cea mai bună întrebare la interviu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

629px-Prepare-Step-1

Se pare că nimic nu funcționează mai bine ca exemplul personal, acest lucru fiind valabil în toate domeniile.  Iată în acest sens încă un exemplu, cel al lui Bill Keena.

Ca tânăr manager lucrând pentru un mare lanț hotelier, acesta a fost însărcinat cu intervievarea unui grup de studenți MBA pentru potențiale locuri de muncă.

Manager-ul HR i-a dat o listă de întrebări, dar Bill, dându-și seama că întrebările erau prea uzitate și, cu acordul colegului de la resurse umane, a folosit întrebarea: “Cum îi veți motiva pe spălătorii noștri de vase?”

Este o întrebare genială și încă una pe care lanțul hotelier încă o folosește și astăzi. Potrivit lui Bill, care este acum directorul general al Casino Rivers de lângă Chicago, nu există decât un singur răspuns corect: Când teancul de vase murdare este uriaș, ca manager trebuie să-ți sufleci mânecile și să ajuți la spălarea lor, de asemenea. Un singur student MBA a dat răspunsul corect în timpul interviurilor lui Bill în acea zi și acela era un fost ofițer militar.

După cum știe oricine, spălatul vaselor nu este unul dintre locurile de muncă cele mai fermecătoare. Clătirea porțiilor mâncate pe jumătate de resturile alimentare, într-o chiuvetă plină de un amestec ce arată ca mâncarea pisicii, nu este prea atrăgătoare pentru majoritatea oamenilor. Dar să presupunem că tu ești cel care lucrează la chiuvetă. Ești transpirat, ți-e cald și șeful tău trece pe lângă tine în costum și cravată și-ți spune “Lucrează bine în continuare, prietene!” Probabil că îți va fi la fel de util ca o crustă de brânză întărită pe farfurie.

Dar dacă șeful tău vine și spune: “Hei, se pare ca ai o grămadă de treabă. Dă-mi voie să-ți dau o mână de ajutor!” Nu există nimic mai motivant.

Sursa: Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar